Haksız gözaltından tazminat kazandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçen yıl düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ancak daha sonra hakkında savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmesiyle serbest kalan CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Birol Soylu, açmış olduğu tazminat davasını kazandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haksız gözaltından tazminat kazandı

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı'nın Soylu'ya maddi, manevi kaybı ve dava ücreti dahil 3 bin 274 TL tazminat ödemesine karar verdi.

3 BİN TL 274 TL ALACAK

CHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Birol Soylu, haksız nedenlerle evinin arandığı, maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadığını belirterek, İçişleri Bakanlığı'na 20 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da 397 yılla yargılandığı, 130 sanıklı Büyükşehir davasının başlangıcı olan 2 Mayıs 2011 tarihinde yapılan operasyonda 1 gün gözaltında kaldığını ifade eden Soylu, maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadığını anlattı. Bu dava yüzünden işinden olduğunu söyleyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mahkeme, gözaltı nedeniyle bir gün işe gidemediği için gelir kaybı nedeniyle maaşa göre hesapladığı 74 TL maddi, uğradığı haksızlık nedeniyle 200 TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Ayrıca, dava ücreti olan 3 bin TL'yi de İçişleri Bakanlığı bana ödeyecek. Böylece toplam 3 bin 274 TL ödenmesine karar verildi. Uğradığım haksızlığın telafisi değil ama kamuoyuna karşı haklılığımın belgesi oldu. Ancak bu dava onurumuzun mücadelesi olduğu kadar antidemokratikliğin de bir göstergesi olmuştur."

Yaklaşık 1,5 yıl süren dava sonucunda çıkan kararın haksızlığa uğrayan herkese emsal teşkil etmesi gerektiğini söyleyen Soylu, "Bir gün adalet herkese lazım olacak. Bir gün bu bozulan terazi sizi de tartacak. Ama Cumhuriyet Halk Partisi size yapılan haksızlığın da karşısında olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber