CHP'de 9 ilin adaylarını anketler belirleyecek

Yerel seçimlere katılacak adaylardan 900'ünü açıklayan CHP'de, aralarında Kırklareli, Tekirdağ, Van ve Konya'nın da bulunduğu 9 ildeki adayların temayül yoklamaları ve anket çalışmalarının ardından 9 Şubat'ta gerçekleştirilecek PM'de açıklanması bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 9 ilin adaylarını anketler belirleyecek

BARIŞ GÜNDOĞAN - Yerel seçimlere katılacak adaylardan 900'ünü açıklayan CHP'de, aralarında Kırklareli, Tekirdağ, Van ve Konya'nın da bulunduğu 9 ildeki adaylar ise temayül yoklamaları ve anket çalışmalarının ardından 9 Şubat'ta gerçekleştirilecek Parti Meclisi'nde (PM) belirlenecek.

CHP, 3 Kasım, 22 Aralık ve 16 Ocak'ta gerçekleştirdiği PM'de İstanbul, Ankara, İzmir'in de aralarında bulunduğu 72 ildeki adaylarını belirleyerek, kamuoyuyla paylaştı.

Partinin Bingöl, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Şırnak, Kütahya, Mardin, Konya ve Van'daki adayları ise henüz belirlenmedi.

CHP'nin 9 Şubat'ta yapılacak PM'de partinin kalan 9 ildeki adaylarının da açıklanması bekleniyor.

Parti buradaki adaylarını belirlemek için ise temayül yoklamaları ile anket çalışmaları yapıyor. Yapılan bu çalışmalar genel başkan yardımcılarından oluşan 5 kişilik seçim hazırlık komisyonunun değerlendirmelerinin ardından ilk olarak Merkez Yönetim Kuruluna sunuluyor. Burada belirlenen adaylar PM'de yapılan oylama ile kesinleşiyor.

Partinin 9 ilin yanı sıra Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Çankaya, Yenimahalle, Kadıköy, Beyoğlu, Konak gibi ilçelerdeki adayları da henüz belirlenmedi.

Buralarda da üyeler arasında yoklamalar yapan parti adaylarının aynı PM'de açıklanması bekleniyor.

Fatih'te eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan'ı, Esenyurt'ta ise eski belediye başkanlarından Gürbüz Çapan'ı aday gösteren CHP'nin, İstanbul'da açıklamadığı aday sayısı ise 18.

Parti, kendisi için büyük önem taşıyan İzmir'in merkez ilçelerindeki adaylarını da henüz açıklamadı.

CHP'nin bugüne kadar açıkladığı 72 adaydan 36'sını ise ikisi büyükşehir olmak üzere kadın adaylar oluşturuyor.

Adayların tamamının açıklanamaması durumunda da CHP'nin yeni bir PM yapması veya PM'nin adayları belirleme noktasında Merkez Yönetim Kurulu'na yetki vermesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber