İnşaat Mühendisleri Odası'nda böcek bulundu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde ağustos ayında ‘böcek’ diye tabir edilen dinleme cihazı bulunmasının ardından önceki gün İnşaat Mühendisleri Odası’nda da bir böcek bulundu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnşaat Mühendisleri Odası'nda böcek bulundu

Oda yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada, "Odamız Yönetim Kurulu, böcek araması yaptırmak için bir özel şirkete başvurdu. Şirketin yaptığı aramada, yönetim kurulumuzun toplantı yaptığı masanın altında böcek tespit etti. Konu Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne ve savcılığa aksettirildi. Bulunan böcekle ilgili tutanak tutuldu, fotoğraflandı, olay yeri inceleme ekibi böceği tutanakla teslim aldı" denildi.

OLAYIN AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ

Açıklamada İnşaat Mühendisleri Odası'nın kamu adına mesleki denetim yapan kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olduğu belirtilerek, şunlar vurgulandı:

"Kim ya da kimler İMO'yu dinlemek ister? Bir meslek örgütünün yasa dışı yollardan dinlenmesinden kim medet umar? Amaçlanan nedir? Bu soruların yanıtını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası'nın gizli kapaklı, yasal olmayan hiçbir uygulaması, gündemi, ajandası yoktur. Ancak bu tuhaf olayın bir an önce aydınlatılmasını, sorumluların tespit edilip yargılanmasını talep ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber