MYO Müdüründen kamera açıklaması: Güvenlik için kuruldu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2006 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hızır Önsoy, okulun bahçesi ve koridorlarına yerleştirilen kameralardan oluşan sistemin, güvenlik gerekçesiyle kurulduğunu belirtti.

Önsoy, bazı basın yayın organlarında yer alan ''koridorlara ve bahçeye yerleştirilen 22 kamera ile yakın oturan, el ele tutuşan kız ve erkek öğrencileri tespit ederek, uyardıkları'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Rize Meslek Yüksek Okulu'nda 4 bin öğrenci bulunduğunu ifade eden Önsoy, ''Son günlerde güvenlik personelimizin yetersizliğinden okul içi ve çevresinde öğrenci olmayan kişilerin, huzursuzluğa sebep olmaları üzerine okulun ve öğrencilerin güvenliği açısından elektronik güvenlik sistemi oluşturduk. Kamera sistemi de tamamen güvenlik gerekçesiyle kuruldu'' dedi.

Görevlerinin eğitim ve öğretim olduğunu dile getiren Önsoy, şunları kaydetti:''Biz kimsenin el ele tutuşmasına veya göz göze gelmesine karışmıyoruz. Biz, bir eğitim yuvasıyız. Görevimiz geleceğin işadamlarına, bilim adamlarına faydalı şeyler öğretmektir. Bunun için mücadele ediyoruz. Kimlerin ele ele tutuştuğu, bakıştığı, sarıldığını tespit etmek görevimiz değildir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber