Stadyumlarda gece mitinglerine vize

Kapalı alan olarak tanımlandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Stadyumlarda gece mitinglerine vize

Demokratikleşme Paketi'ni görüşen TBMM Anayasa Alt Komisyonu'nda, toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili yapılan değişiklikle, stadyumlar da kapalı alan olarak tanımlandı.

Böylece mevcut durumda toplantı ve gösteriler için açık alan olarak hava kararıncaya kadar kullanılabilen stadyumlar da diğer kapalı alanlar gibi gece toplantıları, parti mitingleri ve gösteriler için kullanılabilecek.

Seçim dönemlerinde partiler için önem kazanan stadyum toplantıları, böylelikle gece saat 24'e kadar yapılabilecek. Alt Komisyon'da, güvenlik güçlerinin operasyon ve toplumsal olaylarda çektikleri görüntülerle ilgili değişikliğe de gidildi.

Polisin, operasyon ve eylemlerde çektiği görüntülere "logo" konulması kararlaştırıldı. Muhalefetin, operasyonları çeken polis kamerasına logo konulması talebi kabul edilmezken, bunun yerine görüntünün üzerine "logo" konulması benimsendi. Böylelikle, operasyon görüntülerinin savcılıklar dışındaki yerlere servis edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Alt Komisyon, toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili kararları almak üzere oluşturulacak kurulda da değişikliğe gitti. Belediye başkanı da heyette yer alacak. Olaylar nedeniyle toplantı ve gösterinin sonlandırılması gerektiğinde, bu kararı alacak kurulun toplanamaması halinde kurul başkanı, ilgili kolluk amirine bilgi verecek. Anayasa Komisyonu'nun, Demokratikleşme paketini önümüzdeki hafta görüşeceği öğrenildi. Hükümet'in hazırladığı ÖYM ve TMK'yla ilgili düzenlemeleri içeren değişikliklerin de bugün (cuma) Meclis Başkanlığı'na sunulacağı, Anayasa Komisyonu'nda iki düzenlemenin birleştirilerek görüşüleceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber