İhracı istenen vekil AK Parti'den istifa etti

Kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin istifa etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, partisinden istifa etti.

AK Parti'nin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk ettiği İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, "Bugünden itibaren AK Parti'den istifa ediyor, siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğim" dedi.

Çetin'in toplantıdaki konuşmasından bazı bölümler

Duruşum ilk milletvekili olduğumdan beri aynıdır. Birilerine yaranma duygum hiç yoktur. Vazife verilmediği takdirde konuşmadım.

Hoca efendiyi tanımıyorsunuz o kimseye istifa et şunu yap bunu yap demez

Ben daha önceden istifa edecektim ama bugüne kadar hoca efendi istediği için kaldım

Hukukun serbest kalması karşısında sessiz kalmak mümkün değil. Birçok arkadaşımın da aynı şeyi yapacağını göreceksiniz.

Ben hep kör noktaya oturdum, en arkaya. Kameralar beni çekemiyordu. Görme, görülme, kimseye yaranma durumum yok. Vazife verilmedikçe konuşmadım. Ülkemi, partimi hep savunmuşumdur. Söylenen şeyler cut and paste şekliyle birleştirilmiş şeyler. Koskoca camiaya tırpan saplanınca hızını alamayıp kendine de saplıyordur. Bir arkadaş o malum toplantıda ismini biliyorsunuz dedim ki 'Yürütülmekte olan bir savcıya diyorsun ki ölen savcının sonu gibi olacak diyorsun, bu başka bir şeydir'

Bu bir intihardır. Millet 2 şey anlar. Ya senin de o yolsuzluklarda ismin vardır. Hiç kötü niyet yok. O da ayağa kalktı, 20-30 kişinin duyacağı şekilde ''O savcı ya da hakim 10-15 senelik arkadaşım. İzmir'de liman hadisesi başlayınca 'kimler tutuklanacak isimler ver' dedim. Savcı da olur mu öyle şey dedi. O arkadaş da 'biz arkadaşız versene dosyayı' diyor. Bu cevaba kızıp o tweeti attım'' dedi herkesin içinde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber