Öğretim üyesine demeç yasağı var mı?

Dün yayımlanan yükseköğretim kurumları yönetmeliği bazı basın organlarında yanlış yorumlanmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretim üyesine demeç yasağı var mı?

Yükseköğretim kurumlarında çalışan memur ve öğretim üyelerini kapsayan yönetmelik değişikliğini 29 Ocak tarihinde detaylı olarak incelemiştik. Tıklayınız.

YENİ BİR CEZA TÜRÜ İHDAS EDİLDİ

O gün yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz üzere resmi konularda basına bilgi verme yasağına verilen "kademe ilerlemesinin durdurulması" cezasının "kınama" cezasına indirildiğini belirtmiştik. Yani yeni bir ceza türü ihdas edilmemiş, hali hazırda YÖK disiplin mevzuatında yer alan bir fiile verilen disiplin cezası hafifletilmiştir. Bu aslında çok geç kalmış bir düzenlemedir. Zira, 657'e tabi memurlar açısından bu yönde bir düzenleme 2004 yılında yapılmıştı. 2004 yılındaki haberimiz için tıklayınız. Öte yandan, düzenleme öğretim üyelerinin hiçbir şekilde basına konuşamayacağı anlamına gelmemektedir. Sadece üniversitelerin resmi işlerini kapsamaktadır. Bu konuda memurlar.net'in 2003 tarihli yorumunu görmek için tıklayınız.

Dolaysıyla, resmi konularda basına bilgi verme yasağına uygulanan disiplin cezasının hafifletilmesini, tam tersi bir şekilde yorumlayarak, ağırlaştırmış gibi göstermek, üstelik bunu öğretim üyesine demeç yasağı gibi sunmak doğru değildir. Zaman Gazetesinde dün yayımlanan ve Today's Zaman aracılığı ile yabancı basına servis edilen bu içerikteki haber, bu anlamda doğru olmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber