AKP'li belediyeler vatandaşa sorulacak

Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan, önümüzdeki süreçte belediyelere göz açtırmayacak. Buna göre, AK Partili belediyelerin bulunduğu yerlerde vatandaşa, ?Başkanınızın icraatlarını etik buluyor musunuz?' diye sorulacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediyelerin icraatlarının kamuoyuna yansımasını öğrenmek üzere harekete geçti. Erdoğan'ın talimatı ile, belediyeleri AK Parti'de olan il, ilçe ve beldelerde kamuoyu araştırmaları yapılacak. 100 bini aşan deneklerle yapılacak araştırmada, belediye başkanlarının performansları ölçülecek. Vatandaşların yolsuzluklar konusundaki düşünceleri de araştırmaya yansıtılacak. Yaz boyu yapılacak çalışmanın sonuçlarına göre AK Parti yeni dönemde mahalli idareler politikasını belirleyecek. Profesyonel kamuoyu araştırma şirketlerine yaptırılacak olan ankette halka 20'nin üzerinde soru yöneltilecek.

Başarısız belediyelere yaptırım var

Ankette, yer alacak sorulardan bazıları şöyle:

Belediye yönetimi demokratik mi?

Temiz yönetim anlayışına uygun mu?

Gözünüzde imajı nasıl?

Belediye, beklentilerinizi karşılıyor mu?

Anket sonuçlarına göre her belediyenin ayrı ayrı karnesi çıkarılacak. Başkanların icraatlarının yer aldığı anket sonuçları, rapor haline getirilerek Başbakan Erdoğan'a sunulacak. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, ?Önceki anket sonuçlarına göre başarısız olan belediyelerin son yapılacak ankette de aynı seyirde kalmaları halinde bazı yaptırımlar uygulayacağız' dedi. Ergün, özellikle icraatlarında şeffaflık kriterlerine uymayan, yolsuzluk tespitinin yapıldığı belediyeler için İçişleri Bakanlığı'ndan harekete geçmesini talep edeceklerinin sinyalini de verdi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber