Üniversite servis şoförlerinden 12'si yetersiz çıktı

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, "Muradiye Kampusune giden minibüs şoförlerini denetimden geçirdik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite servis şoförlerinden 12'si yetersiz çıktı

8-10 şoförümüz çürük çıktı." dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde ADIM Üniversiteleri toplantısı düzenlendi. Toplantıya Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Pamukkale Üniversitesi Rektörü ve ADIM Üniversiteleri Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaarslan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe katıldı. Toplantının açılışında sunulan Tasavvuf Musikisi dinletisinin ardından konuşma yapan Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Celal Bayar Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Pakdemirli Psikoteknik ve Psikomotor Merkezi'nin bilgilendirmesini yaptığı sırada 11 Kasım 2013 tarihinde Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampusu'ne öğrenci taşıyan servisin kaza yaptığını ve bir öğrencinin de hayatını kaybettiğini hatırlattı. Meydana gelen kazanın ardından servis şoförlerini psikoteknik ve psikomotor testinden geçirdiklerini söyleyen Pakdemirli, "Muradiye Kampusune giden minibüs şoförlerini denetimden geçirdik. 8-10 şoförümüz çürük çıktı. Bunları da hem Valiliğe hem Belediyelere yazdık bakalım ne yapacaklar merak ediyoruz. Şoförlerimiz sağlam çıkmadı. Çıkmayanlar tehlikeli. O hatlarda çalışmasalar daha iyi olur. Emniyet Jandarma dahil her tarafa yazdık. Bu şoförler hat için uygun değil dedik." dedi.

"12 ŞOFÖRÜN DİREKSİYONA GEÇEMEYECEĞİ ORTAYA ÇIKTI"

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Psikometrik ve Psikomotor Ölçme Ve Değerlendirme Birimi Sorumlusu CBÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Kutlu, yapılan testler ve şoförler ile ilgili olarak, "38 şoför üzerinde test yaptık. Testleri psikoteknik ve psikolojik testlerini yaptık, psikiyatri görüşmelerine baktık. Şoförlerin durumları nasıl, stres yönetebiliyor mu, şiddeti kontrol altına alabiliyor mu diye, şoförlerin haberleri olmadan test ettik. Bunların maalesef birçoğunun psikoteknik belgeleri var ancak, bu belgelerin olduğu halde reflekslerinin zayıf olduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte psikolojik olarak bazı durumlar ortaya çıktı. 12'si test sonucunda direksiyon başına geçemeyeceği, en azından bu sistem üzerinde toplum taşımacılığı yapamayacağı ortaya çıktı. Bunların yazıları yazılarak, gerekli yerlere bildirildi. Bu şoförler bir şirket üyesidir, adli güçlere de konu bildirildi. Kanunlardan dolayı bunlar zorunlu değil, yavaş yavaş uygulamaya geçecek. Avrupa'da zorunlu bunlar. Bu belgeyi alamazsanız, sorumluluğunuz hemen düşüyor. Bu şoförlerin iş konusunda gerekli yerlere bildirimlerde bulunduk. Öncelik olarak kurum amirlerimize bilgi verildi, rektörümüz de valilik başta olmak üzere, şoförler cemiyetine bildirildi, emniyete bildirildi. Gerekli kurumlara bildirildi." şeklinde kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber