MEB'in ücretsiz kitap dağıtımı kitapcıları batıracak

Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın üç yıldır uyguladığı ücretsiz ders kitabı dağıtımı, öğrencileri ve velileri sevindirirken, kitapçıları kepenk kapatma noktasına getirdi. Kitabın yayınevinden alınarak, öğrenciye direkt ulaştırılmasının, kitapçılara zarar verdiğini belirten derneklere göre 150 bin kuruluş maddi sıkıntı içinde.

Toptan Kitap Dağıtımcılar Derneği, Kırtasiyeciler Odası ve Kitap - Kırtasiyeciler Dernekleri Yönetim Kurulu üyeleri, ücretsiz kitapların kitap dağıtımcılar aracılığıyla öğrenciye ulaştırılmasını, çalışma ve ortaöğretim kitaplarının ise ücretli verilerek ticari hayatın devamlılığını istiyor.

Sorunun çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sıkıntılarını anlatan bir mektup yazan dernek üyeleri 'Anayasada, ilköğretim için ücretsiz ders kitabı uygulaması var ancak buna ek olarak ortaöğretim kitaplarının da ücretsiz verilmesi sektörü tamamen çöküşe sürükledi. Bin 500 kişi işsizlik ordusuna katılıyor' uyarısında bulundu.

1500 KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Uygulamaya karşı olmadıklarını belirten dernek üyeleri, 'Bizim tek amacımız işlerimiz elimizden alınmasın. Devlet ciddi bir sermaye birikimi ve istihdam alanı oluşturmuş kitapçılık sektöründen vergi alıyor, sonra da bu sektörün batmasına göz yumuyor' görüşünü dile getirdi.

Dernekler ortak kaleme aldıkları mektupta, 'İl Milli Eğitim Müdürlükleri ücretsiz kitap dağıtımı işini kendi imkanlarıyla yapabilir' ibaresinin yasadan kaldırılmasını istedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber