Esnafa 'sabit faiz' müjdesi

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, 2014 yılında kredi faizlerinin yükselmeyeceğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esnafa 'sabit faiz' müjdesi

Esnaf ve kredi kooperatiflerinden kredi alan esnafların faizlerinde artış yaşanmayacağı ve aynı oranda gideceğinin müjdesini veren Metin Sinecek, "Kredi faizlerinin ilk bir yıl için yüzde 4, bir yıldan fazla olan krediler için yüzde 5'tir. Hükümetimizle yapılan görüşmeler sonucunda 2014 yılında kredi faizlerimiz yükselmeyecek. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bizim siyasetimiz yoktur. Bizim ekmeğimiz vardır. Esnafımıza bir adım gelen hükümete, bizler de bir adım yaklaştık. Esnaf ve sanatkar ülkelerin bel kemiğidir. Onları yaşatmak ülkeyi yaşatmaktır. 2014 yılı inşallah faizlerin aynı oranda seyretmesiyle esnafımızın bayramı olur. Seçim döneminde de esnafımız için hayırlı geçer ve ekonomide canlılık olur. İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntı ve döviz artışı ile Türk lirasının değer kaybı inşallah kısa süre içerisinde normale dönerek ülkemiz ve esnafımız için güzel bir yıl geçiririz" dedi.

17 Aralık operasyonu sonrasında esnafların tedirginlik yaşadığını söyleyen Başkan Metin Sinecek, "17 Aralık operasyonun arından faizlerin artması yönünde esnafımızla birlikte bir tedirginlik yaşıyorduk. Esnaf ve sanatkarımız alın teriyle ekmeğini kazandığı için faizlerin yükselmesi, esnaf ve sanatkarımıza büyük bir darbe vuracaktı. Çünkü verilen kredilerin hem ekonomiye yansıması hem istihdam oluşturması hem de iş yeri çarkının dönmesi gibi toplumun katmanlarına değişik boyutta ticari amaçlı da bir döngüydü. Ancak hükümetimiz esnafın yüreğine su serpti" diye konuştu.

Esnafların kredileri iş büyütmekte kullanması gerektiğini söyleyen Başkan Sinecek şöyle konuştu: "Esnafımız borcuna her zaman sadıktır. Esnafımız kredi dönüşümlerinde iş yaptıkça ödüyor. Önemli olan kredileri farklı işlerde değil, iş yeri için kullanmaktır. Bu konuda esnafımız daha çok bilinçlendi ve işini büyütmek, geleceğe daha güçlü ve yatırımını artırmak için kredi kullanıyor. Bizim asıl isteğimiz de her zaman bu yönde oldu. Esnaflarımız aldığı kredileri iş büyütmekte kullanılırsa hem onlar hem de şehrimiz için daha hayırlı olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber