Elleri hamurlu muhtar adayı

Giresun'un Güce ilçesinde ilk de İlçenin Merkez Mahallesi muhtar adayı olan İsmihan Zengin bir ilki gerçekleştirerek kadınlara örnek oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 23:10, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 14:03
Elleri hamurlu muhtar adayı

İlçenin Merkez Mahallesi muhtar adayı olan İsmihan Zengin bir ilki gerçekleştirerek kadınlara örnek oldu.

İlçede bu zamana dek hiçbir bayanın muhtarlık yapmadığına dikkat çeken Muhtar Adayı İsmihan Zengin, bir ilke imza atmak istediğini söyledi.

Güce'nin İlk ve tek bayan Muhtar Adayı 13 torun sahibi Zengin, "Bizler artık eskisi gibi sadece ev hanımı olarak anılmak istemiyoruz. Evimiz ve çocuklarımıza bakmak bizim için en şerefli vazifelerdendir. Fakat bununla birlikte kendimizi geliştirerek bir çok faaliyetlerde bulunabiliriz. Güce'de bu güne kadar bayanlar hep seçen oldu. Hiç bir zaman seçilen olmadılar.Ben muhtar adayı olarak bayanlarında seçilme haklarının olduğunu hatırlatmak istedim.Kararlı ve azimli bir şekilde çalışmalarıma başladım" dedi.

Muhtara kızarak aday olduğunu da ifade eden Zengin, "Birde bayanların sürekli ellerinin hamurlu olarak anılmasından rahatsız oldum. İlçemizde hangi muhtarı arasak kahvede oluyorlar.Bayanlarında buralara girmesi elbette zor oluyor. Ben şahsen muhtar olduğumda hem bayanlara hem de diğer muhtarlara örnek olacak işler yapmayı istiyorum. Her şeyden önce ilçemizde muhtarlık bürom olacaktır. Arayanlar beni muhtarlık bürosunda bulabileceklerdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber