İki polise yemek davası

Edirne Emniyeti’ne bir operasyon için gönderilen 2 bin TL’nin hesabı bulunamadı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 07:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İki polise yemek davası

Dinçer GÖKÇE

Parayı çeken polisle KOM Şube Müdürü hakkında dava açıldı. Zanlı polis, "Para ile operasyonu yapan polislere üç öğün yemek yedirdik" dedi.

EDİRNE Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Ocak 2012'de bir uyuşturucu operasyonunda harcamak için 3 bin TL talep etti. Ankara, 13 Ocak'ta Edirne'deki bir banka şubesindeki hesaba 2 bin TL yatırdı. Parayı bankadan yetkisi bulunan 20 yıllık polis memuru K.Y. çekti ve ifadesine göre ilgili memur Ş.S.'ye teslim etti. Edirne KOM Şube Müdürlüğü operasyonuna 120 kadar polis katıldı. Operasyondan 40 gün sonra, K.Y., başka bir polis merkezine atandı. Yıl sonunda KOM Daire Başkanlığı, Edirne'ye gönderilen 2 bin TL'ye ilişkin harcama kayıtlarını bulamadı.

İKİ MÜFETTİŞ VE BİR SAVCI

Bir yıl kadar sonra K.Y. hakkında bu parayla ilgili soruşturma açıldı. İki polis başmüfettişi, 9 Mayıs 2013'te K.Y.'nin 'zimmet' suçundan meslekten çıkarılması yönünde rapor hazırladı. Ceza K.Y.'ye 17 Aralık'ta tebliğ edildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. 13 Ağustos'ta hazırlanan iddianamede, K.Y. 'zimmet', eski KOM Şube Müdürü S.E. ise 'denetim görevini ihmal ederek zimmete neden olmak' ile suçlandı. Edirne Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada K.Y. o para ile 120 polise iki gün üç öğün yemek yedirildiğini söyledi. Dosya Sayıştay'a gönderilirken, duruşma şubat sonuna ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber