AKP'li vekilin 'O tepedeki adamın çevresindekiler malı götürüyor' sözü parti içinde kriz yarattı

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşine dayak atması ve çift eş-üçüncü kadın iddiaları ile gündeme gelen AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ün maddi sıkıntı yaşadığını anlatmak için kullandığı "Malı götüren o kadar çok sayıda insan var ki, o tepedeki adamın çevresinde" sözleri AKP'de tartışmaya neden oldu. Parti yönetiminden tepki gören Ürün geri adım attı ve "Tepedeki adam sözü ile herhangi birini kastetmedim" açıklamasını yapmak zorunda kaldı. Ürün, parti yönetiminden "Aile düzenine dikkat et" uyarısı da aldı.

Açıklama gönderdi
Halil Ürün'ün Vakit Gazetesi yazarı Serdar Arseven'e yaptığı açıklamada kullandığı sözler üzerine parti kulislerinde Ürün'ün kimi kastettiği konusunda çeşitli iddialar ortaya atıldı. 'Tepedeki adam' sözüyle Başbakan Erdoğan'ın, 'malı götüren çok sayıda insan' sözüyle de bakanların ve Başbakan danışmanlarının töhmet altında kalması, parti yönetimini kızdırdı. Edinilen bilgiye göre, bazı yöneticiler Ürün'ü arayarak sözlerini düzeltmesini ve bu konudaki tartışmayı bitirmesini istedi. Bunun üzerine Ürün, dün Arseven'i telefonla arayarak, Başbakan'ı kastetmediğini söyledi ancak kimi eleştirdiğine açıklık getirmedi. Halil Ürün, "Tepedeki adam ile herhangi birini kastetmedim. Hızlı konuşma temposu içinde böyle bir ifade kullandım. İstismar edildi" şeklindeki açıklamasının yayınlanmasını istedi. Gazeteci Arseven de, Ürün'ün kendisini arayıp bu yönde bir açıklama yaptığını doğruladı ve açıklamaya bugün köşesinde yer vereceğini söyledi.

Bir kuru özür yetti mi?
Halil Ürün'ün eşine dayak skandali da parti yönetimini rahatsız etti. Ancak gelişmeleri 'karı-koca arasında olan bir olay' olarak nitelendiren yönetim, "Bizim müdahale etmemiz söz konusu olamaz" görüşüne vardı. Bu nedenle olayla ilgili disiplin mekanizmasını çalıştırmayı düşünmeyen AKP yönetimi, Ürün'ü 'aile düzenine dikkat etmesi' konusunda uyardı. AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da dün Meclis'te bir açıklama yaparak, Ürünle görüştüğünü ve kendisinin AKP camiasından özür dilediğini belirtti.

Kapusuz, ısrarlı sorular üzerine, milletvekillerini, eşlerine karşı daha duyarlı olmaya çağıracağını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça bu tür haberlerin daha çok görüleceğini, geçmişte de bunların olduğunu" söyledi. Kapusuz, gazetecilerin "Pişman oldu konu kapandı diye mi algılayalım?" sorusuna, "Konuyla ilgili neye göre, ne yapılabiliri sorarsanız, ben de bilmiyorum. Kamuoyundan açık bir dille özür dilediğini ifade etmiş bir şahıs, bir aile kurumuyla ilgili benim değerlendirme yapmam söz konusu olamaz" diye yanıt verdi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber