Kilis'te yapılan yatırımlar masaya yatırıldı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, il meclis üyeleri ve merkeze bağlı köy muhtarları ile İl Özel İdaresi’nde toplantı yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis'te yapılan yatırımlar masaya yatırıldı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, il meclis üyeleri ve merkeze bağlı köy muhtarları ile İl Özel İdaresi'nde toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Vali Tapsız, 2013 yılında çok güzel hizmetler yerine getirdiklerini, 2014 yılında da vatandaşlara daha iyi hizmet etmek için her şeyin yapılacağını belirtti.

İl Özel İdaresi olarak 1 buçuk yıl gibi kısa zamanda 8 milyon TL borcun kapatılarak Kilis'e 10 milyon TL'lik yatırım yapıldığını vurgulayan Tapsız, "Her alanda ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. 1 milyon 50 bin TL bedelle Asfalt Tesisi'nin açılışı; 827 bin 500 TL bedelle merkez ve ilçelerimizde bulunan 19 okulun bakım ve onarımı yapılmıştır. Ayrıca 52 bin TL köylerimize yardım sağlandı" dedi.

Vali Süleyman Tapsız, 14 milyon TL'ye devlet hastanesi ek binası, 4 milyon TL adliye binası restorasyonu, 1 milyon 75 bin TL'ye ÇATOM binasının restorasyonu, 465 bin TL'ye Büz-Baca Tesisi, 350 bin TL'ye içme suyu bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını söyledi.

5 milyon TL'lik araç alımının yapıldığını ve bütün köylere ulaşılarak hizmetlerin aksamadan süreceğini belirten Vali Tapsız, "Bir plan program dahilinde köylerin her türlü eksikliklerini gidereceğiz" diye konuştu.

Seçimlere de değinen Vali Süleyman Tapsız, seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasının önemine dikkati çekerek, "Yakında seçim var. Seçimlerin demokratik olgu içerisinde geçmesini istiyoruz. 'Barış içinde yarış' sloganıyla bu seçim sürecine giriyor ve seçimlerin herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kilis'te bulunan Suriyeliler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vali Tapsız, muhtarlara çok büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak, Kilis halkının her zaman misafirperver olduğu belirtti.

Vali Süleyman Tapsız, "Şehrimizi bölgesinde fark oluşturan bir merkez haline getirmek en büyük hedefimizdir" ifadesini kullandı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında yapılan toplantıya; İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl meclis üyeleri, yatırımcı kuruluş müdürleri ve merkeze bağlı muhtarlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber