Askerin % 28'i kilolu çıktı

Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yüzde 28'inin kilolu olduğunu söyledi. Büyükanıt, 2005 yılında Türkiye şampiyonalarında ilk 3'e girmiş olan sporcu ve antrenörlere ödül verdi.

Törende konuşan Büyükanıt, sporda centilmenlik ve başarının bir arada olması gerektiğini söyleyerek, "Sporla şiddet bir arada olamaz. Maçlara bıçakla, kamayla gidiyorlar. Bunun sporla alakası yoktur" diye konuştu. Sporun, askerin yaşam alanı ve vazgeçilmez bir unsur olduğunu kaydeden Orgeneral Büyükanıt, boy-kilo orantısının spordaki önemini de vurguladı. Büyükanıt, 76 bin kişilik personellerini boy-kilo endeks testine tabi tuttuklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kişilerin tüm bilgileri bilgisayara girildi ve sonuçta personelin yüzde 70'i normal kiloda, yüzde 28'i kilolu çıktı. Bu açıdan bizim için tehlike çanları çalmıyor, ancak ben isterim ki bu yüzde 28'lik kısım da normal kiloya düşsün. Diğer ülkelerde büyük oranda obezite var. ABD'de silahlı kuvvetlerde kilolu yok, çünkü almıyorlar, ancak sivillerin yüzde 30'u obez."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber