Yılmaz: Milletin aleyhine hiçbir karara imza atmayız

Savunma Bakanı, "5 no'lu hard disk" tartışmalarını değerlendirdi. Bakan, ekleme ve çıkartmalardan dolayı kim mağdur edilmişse hakimlerin bunu ayırması gerekir” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yılmaz: Milletin aleyhine hiçbir karara imza atmayız

Volkan YANARDAĞ

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Balyoz davasına esas teşkil eden bilgilerin yer aldığı "5 nolu hard disk" ile ilgili bilirkişi raporuyla ortaya çıkan "oynama ve ekleme yapıldığı" tespitini değerlendirdi. Bu ekleme ve çıkartmalardan dolayı kim mağdur edilmişse hakimlerin bunu ayırması gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz hakim veya savcıların her dört yılda bir milletin önüne gitmediği hatırlatarak, "Bu millete güvenmek lazım, bu milletin seçtiklerine de güvenmek lazım. Milletin aleyhine hiçbir karara imza atmayız" diye konuştu. Meclis Genel Kurulu'nda askerlik kanununda değişiklik öngören yasa tasarının tüm maddeleri kabul edildi. Ancak tasarının tümümün oylanmasında karar yeter sayısı bulunamadığı için düzenlemenin yasalaşması salı gününe kaldı. Bakan Yılmaz görüşmeler sırasında CHP'li Haydar Akar'ın İlker Başbuğ'un durumu ile ilgili sorusuna da cevap verdi.Bakan Yılmaz şu değerlendirmeyi yaptı:

Suçlamadan bizde rahatsızız

Bir Genelkurmay Başkanının 'terörist' sıfatıyla suçlanmasından rahatsız oluruz ve doğru da değildir. Bunu, Sayın Başbakanımız da dahil olmak üzere hükümetin bütün üyeleri söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber