Atanan öğretmenler çiçeklerle karşılandı

Şanlıurfa’ya yeni atanan öğretmenler, şehirlerarası otobüs terminalinde İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından karanfil ve şeker ikram edilerek karşılandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atanan öğretmenler çiçeklerle karşılandı

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamasıyla kentte değişik branşlardan bin 241 öğretmenin atamasının yapıldığını belirterek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak otogarda kurdukları stantta öğretmenleri karşılayarak servis aracı ile işlemlerinin yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne taşırken, ilçelerde görev yapacak öğretmenler için de ilçe otobüsleri ile görüşerek ulaşım kolaylığı sağladığını söyledi.

Metin İlci, göreve yeni başlayan öğretmenlerin eğitime güç katacağına inandığını dile getirerek, "Bizim gülen yüzümüz, toplumun güler yüzü olacağı için şehrimize yeni atanan öğretmen kardeşlerimizi güler yüzle ve çiçeklerle karşılamak istedik. Bizim mesleğimiz diğer mesleklerden farklıdır. Gönül zenginliğinin en bol olduğu meslek bu meslektir. Bundan dolayı yorulmadan usanmadan, yılmadan ve sevgimizi katarak bu mesleği icra ediyoruz. İlimizde değişik branşlarda bakanlığımızdan bin 241 öğretmen atandı. İlimize gelen öğretmenleri karşılamak için özel bir birim kurduk. Gelen arkadaşlarımızı otobüs terminalinden alarak müdürlüğümüze getiriyor ve bütün işlemlerinde yardımcı oluyoruz. En kısa sürede okullarına göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'ya yeni atanan bir öğretmen ise, "Böyle bir uygulamayı başlatanlara çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok güzel bir uygulama. Bizim için de sürpriz oldu. İnşallah hepimiz için hayırlı ve uğurlu olur. Şanlıurfa güzel bir memlekete benziyor. Zamanla alışacağız buralara" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DA ATAMA SEVİNCİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Diyarbakır'a atanan öğretmenler görevlerine başlamak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldi.

2014 Şubat ilk atama döneminde 30 sınıf, 368 branş,1 açıktan atama olmak üzere toplam 399 öğretmen kararnamelerini almak üzere Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başvuru işlemleri tamamlanan öğretmenler aldıkları kararnameleri ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine giderek görevlerine başladıkları belirtildi.

GÜMÜŞHANE'YE YENİ ATANAN 69 ÖĞRETMEN ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atama ile Gümüşhane'ye atanan 29 branştaki 69 öğretmen çiçeklerle karşılandı.

Gümüşhane otogarında açılan stantta yeni atanan öğretmenleri kırmızı karanfillerle karşılayan Milli Eğitim Şube Müdürü Abidin Merdan ve İnsan Kaynakları Şubesi personeli, otogardan alınan öğretmenleri evrak işlemleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne götürdü.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, yapılan son atamayla birlikte Gümüşhane'deki öğretmen sayısının bin 589 olduğunu belirterek, "İlimize atanan öğretmen arkadaşlarımızı İl terminalimizde araçla karşılıyoruz ve çiçek takdim ederek Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar araçla getiriyoruz. Burada işlemlerini yaptıktan sonra yerleşene kadar barınma, ulaşım gibi çeşitli ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. İnsan odaklı ve insan temelli yönetim anlayışı ile öğretmen arkadaşlarımıza yaklaşıyoruz. Onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Yeni göreve başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyorum." dedi.

MALATYA'YA 185 ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, okulların ikinci yarısında Malatya'ya 185 öğretmen ataması yapıldığını söyledi.

Okullarda ikinci yarının başlaması dolayısıyla basın mensuplarına açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "170 bin öğrenci, 10 bin dolayında öğretmen ve bin 500 civarındaki okul idarecileriyle birlikte eğitim ve öğretime devam ediyoruz. Eğitim ve öğretimde git gide iyiye gidiyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. İdeal olan, derslik başına 30 öğrenci iken, bu sayı şimdi 24'e düşürmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İl genelinde 50'ye yakın okul inşaatı devam ediyor" diyen Bulut, öğretmen atamasıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Türkiye genelinde 10 bin öğretmen atamasıyla ilimize ise 185 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Bu arkadaşlarımız bugün itibariyle görevlerine başlayacaklar. 10 öğrencisi olan sınıflarda öğretmenlerimiz görev yapıyor. İl genelinde okullarda sıkıntısız eğitimi sürdürüyoruz."

Taşımalı eğitim konusunda da bilgi veren Bulut, 17 bin öğrencinin taşımalı sistemle eğitim yaptığını vurguladı. Bulut, "10 bin'i ilkokul ve ortaokul öğrencisi. 7 bin civarında ise lise öğrencisi taşımadan yararlanıyor. Köy, kasaba ve yerleşim yerlerinden merkezi okula taşıyoruz. Bu çocuklarımıza öğlen yemeği de veriyoruz. Daha sonra taşıma araçları ile okullarından köy ve evlerine bırakılıyorlar" şeklinde konuştu.

MUŞ'A 331 ÖĞRETMEN ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Muş'a 331 öğretmen atandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yeni yapılan atamalarla branş öğretmeni eksiklerini giderdiklerini söyledi. Tatlı, "İlimizde, öğretmensiz okul ve öğrenci bulunmuyor. Yeni atanan öğretmenler göreve başladı. Öğretmen açığı ve ihtiyacı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Gelecek yıl öğretmen açığı kalmaması için bakanlıkla görüşmelerde bulunup gerekli çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atamalarda Muş'a 331 öğretmen atandığını belirterek, öğretmen sıkıntısının büyük ölçüde giderildiğini söyledi. Vali Büyükersoy, "Bakanlığımız tarafından yapılan atama ile ilimize 331 öğretmen atandı ve atanan öğretmenler ilimize gelip görevlerine başladılar. Biz istiyoruz ki bütün branşlarda kadrolu öğretmenler olsun. Ama devlet politikamız bunu bir anda yapmaya müsait değil. Onun için ilgili bakanlığımız aralıklarla yaptığı atamalarda öğretmen sıkıntımızı gideriyor. İnşallah daha fazla öğretmenle bundan sonra eğitim ve öğretime devam edeceği" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN'DA 263 ÖĞRETMEN GÖREVE BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirdiği 10 bin öğretmenden, 263'ünün ataması Adıyaman'a yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ihtiyacını karşılamak için geçtiğimiz hafta 10 bin öğretmenin ataması yapıldı. Ataması yapılan öğretmenlerin il müdürlüklerine müracaatları başladı.

Adıyaman'a ataması yapılan 263 öğretmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne istenilen evraklarla birlikte müracaat etti. Kayıtlarını yaptıran öğretmenler görev yerlerine atanırken, kayıt süresinin 15 gün süreceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber