Çiçek'ten Cumhurbaşkanı Sezer'e yanıt: Saldırı hükümete de karşı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 19 Mayıs mesajında Danıştay'a saldırı konusundaki sert mesajına yanıt verdi.

Başbakanlık'ta Dışişleri Bakanı Abdullah Gül başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik zirvesi sonrasında Adalet Bakanı Cemil Çiçek açıklamalarda bulundu.

Çiçek, saldırının sadece Danıştay'a değil Türkiye'nin anayasal düzenine, devlet kurumlarına, huzura, istikrara, hükümete karşı da yapıldığını söyledi.

Hükümet olarak olayın üzerinde olanca hassasiyetleri ile durduklarını dikkat çeken Çiçek, elde edilen bazı deliller ve gözaltına alınanlar olduğunu söyledi.

TEPKİLERE İTİDAL ÇAĞRISI

Tepkilere gönderme yapan ve provakasyonlar konusunda uyaran Çiçek, "Türk insanının sağduyusunu biliyoruz. Bir taraftan bu olay sebebiyle üzüntümüzü ortaya koyarken, öbür taraftan da hepimize düşen görev soğukkanlı davranmak, serinkanlı hareket etmek ve itidali elden bırakmamaktır" çağrısında bulundu.
Bilgi kirliliği konusunda basını uyaran ve medyadan olayı sorumlu yayıncılık anlayışı çerçevesinde aktarmalarını isteyen Çiçek, soruşturmanın gizliliğine dikkat çekti.

VAKİT GAZETESİ'NİN HEDEF GÖSTERDİĞİ İDDİALARI

Anadolu'da Vakit Gazetesi'nin hedef gösterdiği iddiaları ile ilgili bir soruya Çiçek, "Basın mensupları olarak siz bunu kendi örgütlerinizle enine boyuna oturup tartışmanız lazım. Kim ne yapıyor ise mesleğini büyük bir sorumluluk duygusu içinde yapmalı. Bunun bir kontrol mekanizması olmalı. Şu gazete bu gazete diye konuşma yapmayı doğru bulmam. Hepimize düşen sorumluluk var" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in "Laik Cumhuriyete saldırıdır, neden olanlar tutum ve davranışlarını gözden geçirmelidir", Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun yargı dışında laik devleti koruma görevleri olanlara bu görevlerini hatırlattığı açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Çiçek, şöyle konuştu:
"Anayasa'da yazılı demokratik laik, hukuk devleti bu ülkedeki Türk vatandaşlarının hepsinin ortak paydasıdır.

Bunun şu veya bu şekilde her vesile ile tartışmaya açılmasını ben şahsen doğru bulmam.

Çünkü bunlar modern devletin nitelikleridir. Anayasa'da yazılsa da yazılmasa da bunlar çağdaş devletin nitelikleridir ve bizatihi önemlidir. Biz bunu önemsiyoruz, bunun önemini her vesile ile vurgulamaya çalışıyoruz." Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cenaze namazına katılıp katılmayacağı konusunda bir değişilik olup olmadığının sorulması üzerine "Bilemiyorum... Sayın Nazarbeyev burda... Fiilen katılmak var, yürekten katılmak var. Bu ülkedeki bütün insanlar bu olaydan derin üzüntü içerisinde. Burada bulunsa da bulunmasa da bu üzüntüyü yüreklerinde duyuyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber