Abdulkadir Aksu ve Cemil Çiçek'e saldırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CENAZEDE ABDÜLKADİR AKSU'YA SALDIRI

Kocatepe camiinde yapılacak cenaze törenine gelen İçişleri Bakan Abudlkadir Aksu'ya büyük tepki gösterildi. Kalabalığın bir kısmı bakana saldırmak istedi, polis kalabalığı zor zapttetti.

Bakan Akus'ya yoğun bir koruma çemberi oluşturdu. Cenazeye katılan kalabalığın dinmeyen protestosu İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun alana gelmesi ile birlikte daha da arttı. Yoğun protestolar arasında bazıları Bakan'a saldırmaya yeltenirken, kalabalıktan bir kısım Bakan'a saldırmak istedi. polis kalabalığı güçlükle uzaklaştırabildi.

Şu anda protestolar devam ediyor.


CENAZEDE CEMİL ÇİÇEK'E SALDIRI

Danıştay'a yapılan saldırıda ölen 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze törenine katılmak üzere Kocatepe Camiine gelen Adalet Bakanı Cemil Çiçeğe bir grup saldırmak istedi.

Hakatere varan ağır ifadelerde Adalet Bakanı Cemil çiçeğe saldırmak isteyen gruba korumalar müdahale etti.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, saldırganların arasından geçerek camiye girdi.

Zaman


İŞTE CENAZE'DEN SON HABERLER


Cenazede, siyasetçilere protesto, askere alkış!

Danıştay İkinci Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybeden Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, 10 bini aşkın kişinin katılımıyla Kocatepe Camii'nde son yolculuğuna uğurlanıyor. Tören alanına gelen bakanlar protesto edildi.

Danıştay binası önünde yapılan törenin ardından Kocatepe Camii'ne yürüyen binlerce vatandaş ve sivil toplum örgütü temsilcisi 'katiller dışarı', 'hükümet istifa', 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları atıyor.

Kocatepe Camii'ne gelen bakanlar da vatandaşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından ıslıklandı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Devlet Bakanı Abdüllatif Şener tepki çekerken, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Özbilgin'in naaşının başına geldiği sırada tepki sesleri yükseldi.

Buradan ayrılan Çiçek'i bir grup kadın takip etti. Çiçek ve beraberindekiler cami avlusundan koşar adım uzaklaştı. Çiçek, daha sonra arka kapıdan camiye alındı.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da, türban konusundaki yaklaşımı nedeniyle halkın tepkisini çeken isimler arasındaydı. Protestocularla birebir diyaloğa giren Mumcu, camiden ayrılması yönündeki taleplere karşılık "burada kalacağım" dedi.

Cenazeye katılanlar, cami avlusuna gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a da yuh çekerek protesto gösterileri yaptılar.

Erdoğan ve Arınç aleyhine sloganlar

Katılımcıların aleyhine sloganlar attığı iki isim ise Antalya'daki bir açılışa katıldığı için cenaze töreninde bulunmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve zaman zaman türban konusunda yaptığı çıkışlarla öne çıkan Meclis Başkanı Bülent Arınç.

Özbilgin'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Danıştay önünde komutanlara alkış

Özbilgin için ilk tören emekli vali olması nedeniyle saat 14.30'da İçişleri Bakanlığı önünde yapıldı. Cenaze buradan Danıştay binasına getirildi.

Binlerce yargı mensubunun bu sabah Anıtkabir'e yaptıkları yürüyüşün ardından Danıştay binası önünde toplanan vatandaşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, saldırıyı protesto eden sloganlar attı.

Taziyelerini iletmek üzere Danıştay'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri alkışlarla karşılandı. Tören alanına Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de geldi.

Vatandaşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri "hükümet istifa" sloganları atarken, tören alanına gelen AK Parti milletvekillerini de ıslıkladı.

Danıştay önüne ilk olarak Çankaya Belediyesi işçileri geldi. 'Vurulan hukukçular değil, hukuk devletidir', 'yargıya sıkılan kurşun, laik cumhuriyete sıkılmıştır' pankartlarını taşıyan işçiler, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları eşliğinde alkışlı protestoda bulundu.

KESK ve DİSK'e bağlı bazı sendikaların temsilcileri de sendika flamalarıyla Danıştay binasının yanında toplanarak, protestoya katıldı. Sendika üyeleri de sloganlar attı.

Bazı vatandaşlar, Danıştay binasının yan duvarına çiçekler bırakırken, bazıları ise mum yaktı. Bu sırada Danıştay'a üzerinde 'Türk Silahlı Kuvvetleri' yazılı çelengin getirilmesi vatandaşlarca alkışlandı.

Danıştay binasının önündeki Zafer Parkı'nda toplanan bir grup vatandaş da yüksek sesle Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Danıştay önünde pankart açan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ise 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi.

Naaşın Kocatepe Camii'ne getirilişi

Özbilgin'in cenazesi, Danıştay'da düzenlenen törenin ardından cenaze aracına konuldu ve Kocatepe Camii'ne götürülmek üzere Atatürk Bulvarı'ndan yola çıkarıldı.

Cenaze aracı Kızılay kavşağına kadar polis kordonu eşliğinde yavaş yavaş ilerledi. Bu sırada yolun etrafındaki vatandaşlar alkışlar ile tepkilerini dile getirdiler. Bazı vatandaşların cep telefonlarıyla cenaze aracını görüntüledikleri, bazılarının ise ağladıkları görüldü.

Cenaze aracına Kızılay kavşağına kadar Danıştay üyeleri, hakimler ve savcılar ile avukatlar cübbeleriyle eşlik ettiler. Korteje, öğretim üyeleri, rektörler ve vatandaşlar da katıldı.

Cenaze aracı, Kızılay kavşağından sonra polis ekipleri eşliğinde hızlanarak Kocatepe Camii'ne getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber