Askerlik süresinde kısalma yok

Haber Giriş : 20 Mayıs 2006 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin yasal düzenleme yapılması gerektiğini, bu konuda yeni bir çalışma olmadığını açıkladı.

AKP Muğla İl Kongresi'ne katılmak üzere Muğla'ya gelen Bakan Gönül, kongre öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Gönül, askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin yeni çalışma yapılıp- yapılmadığına ilişkin soruya, ?1111 Sayılı Kanun'da hükümete verilen yetki, 2 sene evvel sonuna kadar kullanıldı. Son noktaya kadar Bakanlar Kurulu kararıyla kısaltma yapıldı. Bundan sonra kısaltma yapılması için kanun çıkması gerekiyor. Kanun çıkmadan hükümetin böyle bir kısaltma yapması mümkün değil. Böyle bir kanun çıkarılması için de bakanlığımızda herhangi bir hazırlık yok. Ancak dövizle askerlik yapanların askerlik süresi bir aydı. Onu son zamanda 21 güne indirdik. En son yaptığımız değişiklik budur? dedi.

Güneydoğu Anadolu'da sınırötesi harekat yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya cevaplayan Bakan Gönül şöyle devam etti:?Güneydoğu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Onun açıklamasının üzerinde herhangi bir değişiklik yok. Yani mevsimlik olarak hudut emniyeti bakımından önemli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar netice verici çalışmalar. Bunun ötesinde şu anda herhangi bir hudut ötesi harekat bizim bakanlığımız tarafından planlanmıyor.?

Muğla Valisi Temel Koçaklar'ı da makamında ziyaret eden Bakan Vecdi Gönül, Muğla Atatürk Spor Salonu'nda yapılan AKP İl kongresine katıldı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber