Ecevit bu sabah uyandırılacak

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ecevit'in en kritik saatleri

Geçirdiği beyin kanaması sonucu Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde ameliyat edilen Bülent Ecevit'in sağlık durumu bugün netlik kazanacak. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan ve 48 saat için uyutulan eski başbakanı uyandırma süreci bu sabah başlatılacak ve Ecevit, yavaş yavaş uyandırılacak.

Doktorlar, ameliyat sonrası uyutma işleminin gerekçesini, beynin mutlak bir sükunet içinde dinlenmeye alınması olarak açıkladı. Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin tablo, kademeli uyandırma işleminin ardından netlik kazanacak.

İYİ GİDİYOR

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ecevit'in sağlık durumunda, "Olumsuzluğa doğru en ufak bir gelişme" olmadığını açıkladı. Ecevit'in, komada olduğuna dair haberlere tepki gösteren Sezer, "Testlerde de olumsuzluğa doğru en ufak bir gelişme olmadığı doktorlar tarafından ifade edildi. Bu, gerçekten sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

DEMİREL GELDİ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de dün hastaneye gelerek, Ecevit'in durumu hakkında bilgi aldı. Rahşan Ecevit ile görüşen Demirel, "İyi niyetlerimizin, dualarımızın Sayın Ecevit'in bir an evvel sağlığına kavuşması olduğunu ifade ettik. Rahşan Hanım çok sakin, çok soğukkanlıdır" dedi. İran Büyüklelçiliği'nin ikinci adamı Biza İzadi de Ecevit'i ziyaret etti.

Madencilerden 'geçmiş olsun'

TÜRKİYE'deki işçilerin haklarının geliştirilmesinde büyük katkısı bulunan Bülent Ecevit'i, bir zamanlar seçim bölgesinde yer alan maden işçileri de yalnız bırakmadılar. Ecevit'in posterlerini taşıyan TTK Bartın Amasra Müessesesi işçileri hastaneye alınmadılar. İşçiler, getirdikleri çiçekleri, görevlilere verdiler.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber