Çelik: Hükümet dedikodu üzerine cadı avı başlatmaz/ Video

Emniyet'teki görevden almaları değerlendiren AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ''Hükümet zan ve dedikodu üzerine cadı avı başlatmaz'' dedi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Şubat 2014 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtlıyor.

-Bugün Emniyet'te yer değişiklikleri devam etti 27 emniyet müdürü değişti , bu devam edecek mi? Valilerle ilgili bir kararname de beklenmeli mi?

Demokrasilerde yapılan bir icraatı birisi beğenir birisi beğenmez. Valilerle ilgili, emniyet müdürleri ile ilgili olabilir sonuç olarak şu algıyı yanlış buluyorum AK Parti iktidar partisidir, hukuka aykırı bir şekilde insanlara karşı topyekün bir cadı avı başlatmaz. Memurların yer değiştirmesini bir tarafa bırakalım şu anda hükümet ile cemaat arasında bir sorun yaşanıyor ama bütün cemaatin mağdur hale getirilmesi diye bir şey söz konusu değildir.

-Paralel yapı ve yolsuzluk tartışmalarıyla başlayalım. CHP Lideri grup toplantısında bazı ses kayıtlarını dinletti ve bunlar üzerinden AK Parti'yi suçladı. Muhalefet partisi sizi yolsuzlukların üzerini örtmek için paralel yapıyı gündeme getirmekle suçluyor? Bunlara yanıtınız ne olacak?

Sayın Kılıçdaroğlu'nun dinlettiği telefon görüşmeleri ilk defa kendisinin duyduğu görüşmeler değil. Bunu internete aşinalığı olan herkes merak ediyorsa bunu indirip izlemiştir. Yolsuzlukların yok sayılması üstünün örtülmesi söz konusu değil. Kim kamunun malına elini uzatmışsa bu elin kırılması gerekir. Kim olursa olsun. Elbet fikir ve eleştirilerini dile getirebilirler ama onlara yargısız infaz uygulamak hiçbir izanla bağdaşmaz. Kılıçdaroğlu orada gizliliği ihlal etmesi bir suç, adli yargılamayı etkiliyor bir başka suç. Muammer Güler hukuka aykırı şekilde dinlenmiş. Kılıçdaroğlu usulsüz dinlemeleri Meclis'te anlatıyor. Bu insanların suçu sabit olmadan suçlu ilan edemezsiniz.

Bizim aradığımızdan daha çok muhalefet arıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı CHP Sözcüsü 'AK Parti'nin şu sözlerini yayınlıyorsunuz bizimkileri yayınlamıyorsunuz' diye arıyor bu müdahale olmuyor.

ESKİ BAKANLARIN FEZLEKESİ

4 bakan arkadaşımız ile ilgili bir şey ortaya çıktı. 3 arkadaş istifa etti birini görevden aldı. Ne için? Onlara suçlu muamelesi yaptığı için değil. Kamunun vicdanında aklanmak için. Hiçbir yolsuzluğun üstü kapatılmaz, kapatılmayacak. Bakanların fezlekeleri mükemmel hala geldiği zaman o da TBMM'ye gelecek. 3 gün sonra da gelebilir 1 ay sonra da gelebilir. Bunu yok saymamız söz konusu değil.

Seçim beyannamesinde AK Parti'nin yerel seçim sloganı başlığı ne olarak?

Diyelim sayın Melih Gökçek, sayın Kadir Topbaş ve diğerleri başta olmak üzere 81 vilayette belediye başkan adaylarımız halkın önüne o ili içine alan vaatler paketiyle bize yetki verirseniz şunları yapacağız diyen dokümanlarla çıkacaklar. Söz uçar yazı kalır. AK Parti'nin yerel yönetimlerle ilgili vizyonunu ortaya koymaktır. Bundan sonraki süreçte estetik belediyecilik, kültürel belediyecilik ön planda olacak. Türkiye mesafe kat ettikçe mali imkanlarımız arttıkça işin diğer boyutları da devreye girecek. Sayın başbakanımızla birlikte bütün aday listeleri yüksek seçim kuruluna verildikten sonra ayın 19'unda Ankara'da bütün adaylarımız davet edeceğimiz resmi bir seçim startı vereceğiz. Hem seçim beyannamemizin temel mantığını anlatacak hem 11 yılda demokrasi hesap verme rejimidir biz Türkiye için ne yaptık bunu kitapla halkımıza arz ediyoruz. 81 ille ilgili hazırladığımız kitabı vereceğiz. Bir de bizim aday kılavuz kitabımız var. Adaylarımıza bizim partimiz açısından seçim stratejimizi anlatan bireysel olarsak ne yapmaları gerektiği ne yapmamaları gerektiğiyle ilgili bir kitabımız var ve seçim şarkılarımızı içine alan bir cdmiz var. Rap bir şarkı da olacak. Toplumda ne varsa musiki adına onlardan örneklemeler yapıldı.

Sayın başbakan 3 dönem kuralını yeniden tartışma konusu haline getirdi. ''Bu kararı değiştirebilecek merci partimizin genel kuruludur başka merci bunu değiştiremez. Ama ben kişisel olarak bu konuda adım atmam'' dedi sayın başbakan.

Bir gazete temsilcisi bunu haber yapmış bugün fakat ben bugüne kadar partimizin hiçbir yetkili organında bu konunun gündeme geldiğine şahit olmadım. Bugün gündemimizde böyle bir şey yok. Gelecek adına burada bir şey söylemek bana düşmez tabi.

İnternet düzenlemesi ile ilgili muhalefetten cumhurbaşkanına veto etmesi yönünde çağrılar var. Acaba bu kamuoyuna iyi anlatılamadı mı yoksa bilerek yanlış bir algı mı oluşturuluyor?

Eğer bu internete sansür anlamına geliyorsa ben bundan sonra internet filan kullanmam. Güvenli internet gündeme geldiği zaman İstanbul'da yapılan eylemleri hatırlamaya çalışın. İnsanlar isterse evine tercih ederse güvenli internet bağlayacaktı. Orada pornografi ve şiddete dayalı çocukların ruh ve beden sağlığını bozacak bazı unsuların yer almaması esastır. Ben evine internet aboneliği yaptırdım benim evimde güvenli internet bağlıdır. Siz güvenli istemiyor diyebilirsiniz. Bir başkası güvenli olsun ama bana şifre verin ben o şifreyle açabileyim diyebilir. Türkiye'de bazı filtre firmaları vardı ciddi paralar kazanıyorlardı. TİB bunu servis sağlayıcılar nezdinde çözmek için bir düzenleme yaptı ve filtre satanlar satamaz oldu. Bunlar bu eylemcileri finanse ediyorlardı. Şimdi o günde yer gök yıkılıyordu.

Bugün yapılan şey evli barklı bir insan sizin çoluğunuz çocuğunuz var birisi sizin özel hayatınızla ilgili görüntüler çekmiş ve bunu yayınlıyor. Televizyonda yapılmasın gazetede yapılmasın radyoda dile gelmesin ama internette sonuna kadar yapılsın. Eskiden böyle bir yasak olduğu zaman siteler kapatılıyordu. Şu anda sadece ilgili link kapatılacak. TİB başkanına verilen yetkide hakaret yok telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabilecek durumlarda TİB başkanı bu erişim sağlayıcılar birliği diye bir kuruluş olacak onlara bildirecek ve onlar kapatacaklar. 24 saat sonra mahkeme yayınlansın derse yayınlanacak. Eskiden 5 gün sürüyordu kaldırmanızın bir anlamı kalmıyordu.

İmralı ile yapılan görüşmelerin ardından İmralı akrabaların ve avukatların dışında başka heyetlerinde gazeteciler akademisyenler gibi bir takım talepler dillendiriliyor. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi?

Zaten bu BDP'li heyetler ilgili bakan arkadaşlarımızla zaman zaman görüşüyorlar. Hukuka aykırı olmamak kaydıyla, makul meşru bir talep geldiği zaman o bakan arkadaşlarımız tarafından, hükümet tarafından değerlendirilir olabilir veya olmaz. Onlar sadece dile getiriyorlar.

Suriyeli sığınmacıların şehirde Gaziantep'te bir takım sıkıntılar ortaya çıkardıkları salgın hastalıkların arttığı gibi. Siz bilgi aldınız mı?

Çok yakından ilgiliyim bu konuyla. Gaziantep ve diğer bir çok ilimizin ihracatında da Suriye'ye yönelik ihracatında da 3-4-5 kat artışlarda meydana gelmiş. Getirdikleri de var götürdükleri de. Gelen insanların bazı sıkıntılara yol açtığı doğrudur. Ama bu arızaların giderilmesi için oradaki yetkililer olağanüstü bir çaba içindedirler. Bugün için vahim diyebileceğimiz hemen 24 saat içinde şunun önlenmesi gerekir diyeceğimiz bir durum yok. Bundan menfaat elde edenlerde var kiralar almış başını gitmiş. Bu arada hali vakti yerinde olmayıp dilenenlerde var bunlar işin olumsuzlukları.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber