Bu da işsize kredi piyangosu

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın star'dan yaptığı çağrı, ?hemen kazan' bayiliği başvurularını patlattı. Ancak vatandaşlar 250 YTL'lik sermaye için kolaylık istedi. Bunun üzerine Vakıfbank'ın tek kalemde tahsil etmek üzere kredi vermesi için çalışma başlatıldı...

star'IN 30 Nisan'da manşetten duyurduğu ?İşsize Piyango' haberi, işsiz milyonlarca vatandaşa umut oldu. Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğü'ne ?hemen kazan' bayiliği için yapılan başvurularda patlama yaşandı. Bu arada yeterli sermayesi olmayan vatandaş ise, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'tan yardım istedi. Balak, ?bayilik için gereken 250 YTL'lik sermayeye kolaylık getirilmesi' taleplerini içeren çok sayıda mektup aldı.

YENİ SÖZLEŞME GEREKLİ

BUNUN üzerine harekete geçen MPİ, evine ekmek dahi götürecek parası olmayan işsiz vatandaşa müjde vermek için kolları sıvadı. MPİ şu anda, ?hemen kazan' bayi adayları için kredi kolaylığı getirmeye hazırlanıyor. İdare'nin Vakıfbank'la daha önce imzaladığı sözleşme uyarınca klasik piyango bayi adayları, sermayelerini Vakıfbank'tan kredi olarak alabiliyorlardı. İdare, Vakıfbank'la imzalanacak yeni bir sözleşmeyle, bu ayrıcalığı ?hemen kazan' bayilerine de tanıyacak. Yeni bir yasal altyapı da gerektiren uygulamayla, bayiliğe başlamak için gerekli sermaye Vakıfbank'tan kredi olarak alınabilecek. Kredi, tek sefer için verilecek. Banka, düşük miktarlı kredi borcunu, vatandaştan tek kalemde ve kısa vadede tahsil edecek. Hemen kazan piyangosu bayiliği için yüz kızartıcı suçlardan hükümlü olmamanın yanısıra, depozito ve bir top bilet ücreti olmak üzere 250 YTL'lik sermaye gerekiyor.

10 MİLYON BAYİ VAR

BAYİNİN, 500 biletten oluşan bir top bilet sattığında kazancı, 50 Ykr'den satılan biletlerde 25 YTL, 1 YTL'den satılan biletlerde ise 50 YTL oluyor. Günde bir top bilet satması halinde bayinin aylık kazancı, sattığı bilete göre 750 ila 1.500 YTL arasında değişiyor. Daha fazla satış yapılması halinde gelir daha da artıyor. Türkiye genelinde halen 10 milyona yakın ?hemen kazan' bayisi bulunuyor. Milli Piyango İdaresi ayda 27 milyon adet ?hemen kazan' bileti satıyor. İdare, 100 milyon adetlik aylık satış hedefini tutturmayı amaçlıyor. Bayi sayısını artırma projesi, başarıya ulaşması halinde istihdamın sosyal boyutuna da önemli bir katkı sunmuş olacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber