Bilişim çağı doktorları...

Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tedavi ve ilaç yönetiminin tamamen el bilgisayarları üzerinden yapılabildiği yeni bir dönem başladı. Doktor ve hemşireniz, artık kolunuzdaki kimlik tanıma bileziğinden tedavinizi yönetecek.

Institute of Medicine tarafından yapılan ve bin 116 hastaneyi kapsayan bir araştırmaya göre, hastanelerde uygulanan yanlış tedaviler sonucunda yılda 44 bin hasta hayatını kaybediyor.

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki St. Clair Hastanesi hem yanlış tedavi hem de eczanelerde yanlış ilaç verilmesini önlemek için HP iPAQ cep bilgisayarları kullanmaya başladı. Hastanedeki cep bilgisayarlarında, kullanımı kolay olması nedeniyle Microsoft Pocket PC işletim sistemi kullanılıyor.

DİJİTAL KİMLİK TANIMLAMA

İlaç tedavilerinin yönetimi için hemşireler, kullandıkları HP iPAQ cep bilgisayarlarıyla ilaç paketlerinin üzerindeki barkodları ve hastaların bileklerindeki RFID bileziklerini tarıyor. Kablosuz iletişim ağı üzerinde RFID (radio frequency identification - radyo frekansıyla tanımlama) ve barkod teknolojileri ile çalışan VeriScan, hemşirelerin doğru hasta üzerinde, doğru ilaç tedavisi yaptığını teyit ediyor.

Sistem ayrıca tedavinin zamanlaması ve ilaç dozu hakkında da hemşireleri yönlendiriyor.

TEDAVİLERDE HATA AZALDI

Tüm güncellemeler gerçek zamanlı olarak yapılabildiği için hemşireler doktor tarafından yapılan değişiklikleri anında öğrenip uygulamaya geçirebiliyorlar.

iPAQ'lerde kullanılan yeni teknoloji VeriScan ile doktorlar ilaç tedavisi süresince ortaya çıkabilecek hataları en aza indirmiş oluyor. Böylece, hatalardan kaynaklanabilecek binlerce dolarlık zarar da engellenmiş oluyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber