Kışladaki 800 bin ere 'kadınları dövmeyin' eğitimi

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadına şiddetin önlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri ile ortak çalışacaklarını söyledi. Çubukçu, silah altındaki 800 bin ere, şiddetin ortadan kalkması için eğitim verileceğini kaydetti. Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen 'Kadının Toplum İçindeki Yerinin Kuvvetlendirilmesi Hakkında Demokrasi Yardım Diyalogu Hükümetlerarası Konferansı'na Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu katıldı.

KADINLAR YOKSUL

Devlet Bakanı Çubukçu, kadınların dünyadaki konumunu değerlendirerek, 'Gayrimenkullerin yüzde 91'i erkeklerin üzerine kayıtlı. Dünyadaki en yoksul kitle, kadın ve çocuklardan oluşuyor' dedi. Şiddetin, kadınların gerçek anlamda vatandaş olmasını engellediğini vurgulayan Çubukçu, kadına karşı şiddetin engellenmesi için parlamento, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, medya ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 'Şiddeti Önleme Platformu' oluşturulduğunu söyledi.

GENELKURMAY İLE İŞBİRLİĞİ

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce AB Komisyonuna, 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yaygınlaştırılması' projesi sunulduğunu belirten Çubukçu, Genelkurmay Başkanlığı ile silah altındaki yaklaşık 800 bin ere, şiddetin önlenmesi için eğitim verilmesi konusunda çalışma yaptıklarını açıkladı. Çubukçu, konuyla ilgili materyalleri bakanlığının sağlayacağını, eğitimin ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından verileceğini söyledi. Çubukçu, 'Henüz aile kurmamış gençlerin, ilk eğitimlerini aldıkları asker ocağında eğitilmelerini önemsiyorum' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber