Rekabetin kuralları daha etkin uygulanacak

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Rekabet Kanunu’nda yapılacak değişikle oyunun kurallarının daha belirgin olacağını, tüketicinin yeni düzenlemeden kârlı çıkacağını söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Mart 2014 06:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rekabetin kuralları daha etkin uygulanacak

Nevin Bilgin/Ankara

Kaldırımcı "Rakipler daha iyi bir ortamda buluşacak. Daha iyi bir ortamda futbol oynamanın zemini oluşturulacak. Ülkenin rekabet gücü artacak" dedi. Kaldırımcı, tasarıyla kurulması öngörülen Rekabet İstişare Konseyi'ne yönelik eleştiriler konusunda ise sivil toplum örgütlerinin yapıda yer alacağını, rekabet politikasının toplumsal düzeyde görünürlülüğünü arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Süreci kısaltacak

Kaldırımcı, kurulun alacağı kararların tavsiye niteliğinde olacağını bir diyalog ortamı oluşturulacağını, AB'de doğrudan bu tür bir yapılanmanın olmadığını da söyledi. AB mevzuatındaki 'uzlaşma' ve 'taahhüt' uygulamasının getirildiğini kaydeden Kaldırımcı, şunları söyledi: "Kurul tarafından rekabet ihlali tespit edilmiş ve karşı taraf da bunu kabul etmişse cezası indirimli uygulanacak. Süreç uzamayacak. Uzlaşma, bürokrasinin azaltılarak kaynakların verimli kullanımına imkan veriyor. Taahhüt müessesesi ise aleni rekabet ihlalinin olmadığı durumlarda uygulanacak."

TÜKETİCİ KARLI ÇIKACAK

Kaldırımcı, düzenlemenin tüketiciye de olumlu yansıyacağını ifade etti. Kaldırımcı "Rekabet olmayınca maliyetler düşmüyor, verimliliğin artması için zemin oluşmuyor, teknoloji gelişmiyor. Ne kadar çok teşebbüs birbiriyle rekabet eder, yarışırsa o kadar çok olumlu sonuç çıkıyor, maliyetler düşüyor. Rekabetin etkin çalıştığı, rekabet hukukunun iyi uygulandığı durumda toplumsal fayda ortaya çıkacak. O da tüketici yararına olacak. Tüketici daha ucuza mal ve hizmet satın alacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber