12 yıllık memuru naklen almama hükmü esnetildi

12 yıldan fazla hizmeti olan memuru naklen almayan kurum hangisi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mart 2014 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
12 yıllık memuru naklen almama hükmü esnetildi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün atama ve nakil yönetmeliğinde dikkat çekici bir hüküm bulunuyor.

O hüküm şu şekilde:

"Madde 13 - (1) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan askerlik hariç Devlet memuriyetinde on iki yıldan fazla hizmeti bulunanlar, aynı unvana veya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde belirlenen bu unvanın bulunduğu aynı gruptaki diğer unvanlara veya daha alt gruptaki unvanlara atanamazlar."

Madde uzun ama meram özetle şu şekilde... Tapu ve Kadastro Genel müdürlüğü, 12 yıldan daha fazla memuriyeti olanı naklen almak istememektedir. Kurum, bu düzenlemeyle genç personelle çalışmak yönünde bir irade ortaya koymuştur.

Bu hükümde, 5 Mart 2014 tarihi itibariyle bir değişiklik yapılmış ve "askerlik" ibaresinden sonra gelmek üzere "ile varsa Genel Müdürlük birimlerinde daha önce yapmış olduğu hizmeti" ibaresi eklenmiştir. Bu yeni düzenleme sonrasında madde şu hale gelmiştir:

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan askerlik ile varsa Genel Müdürlük birimlerinde daha önce yapmış olduğu hizmeti hariç Devlet memuriyetinde on iki yıldan fazla hizmeti bulunanlar, aynı unvana veya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde belirlenen bu unvanın bulunduğu aynı gruptaki diğer unvanlara veya daha alt gruptaki unvanlara atanamazlar.

Bu yeni düzenleme sonrasında, 12 yıllık hizmetin tespitindeki askerlik istisnasına bir istisna daha eklenmiştir. Buna göre daha önce Tapuda çalışmış olanlar için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğündeki hizmet süreleri de 12 yıla dahil edilmeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber