Ölüm orucunda 4 emekli astsubay hastanelik oldu

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) başlattığı ölüm orucunda 4 emekli astsubay dün, hastaneye kaldırıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Mart 2014 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölüm orucunda 4 emekli astsubay hastanelik oldu

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan emekli astsubayların arasında TEMAD Başkanı Ahmet Keser de bulunuyor. Keser, 98 bin çalışanı, 120 bin emeklisi ve aileleriyle 1 milyon kişilik büyük bir aile olan TEMAD yönetiminin, adaletsizlik ile ayrımcılığa karşı tüm meslektaşları adına oy birliğiyle ölüm orucu kararı aldığını söylemişti. Bir grup emekli astsubay 3 gündür Abdi İpekçi Parkı'nda ölüm orucu eylemi yapıyordu. Keser, son yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılan astsubaylar toplantısında da bekledikleri iyileştirmelerin çıkmadığını savunmuştu. Keser ve hastanaye kaldırılanların durumunun iyi oldukları ancak müşahade altında tutulacakları bildirildi.

YASA TATMİN ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onayladığı askeri kanunlarda değişiklik paketi, astsubaylarda rahatsızlık yaratmıştı. Bu tasarıyı uzun zamandır bekleyen, özlük haklarının subaylardan geride kaldığını öne süren astsubaylar hayal kırıklığı yaşadı. Astsubayların sorunlarını dinlemek ve çözüm getirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılan toplantıda da sonuca varılamadı. TSK'daki mevcudu 97 bin olan astsubaylar, orduevleri, kamp, sosyal tesisler ve askeri hastanelerdeki ayrımın kalkmasını, adil lojman paylaşımı ile subaylarla aralarındaki yüksek tazminat ve maaş farkının kapatılmasını talep ediyor.

14 GÜNDE 6 İNTİHAR

Astsubayların sıkıntıları 2013'de peş peşe gelen intiharlarla gündeme gelmişti. 3 yıl içinde intihar eden astsubay sayısı son olaylarla birlikte 53'e yükseldi. Geçen yıl Yücel Çevik 25 Kasım'da İstanbul'da, Mürsel Kayataş 21 Kasım'da Sivas'ta, Bülent Aydınöz 15 Kasım'da Bartın'da, Ferdi Altınsoy 14 Kasım'da Tunceli'de, Yılmaz Doğan 13 Kasım'da Ankara'da, Vedat Tanrıverdi 11 Kasım'da Lefkoşa'da intihar etmişti. En son ise istihkam Başçavuş Eylem Kürekçioğlu 34 İzmir'de evinde intihar etmişti.

Cengizhan ÇATAL/HÜRRİYET


HASTENEYE KALDIRILAN EMEKLİ ASTSUBAYLAR, TEDAVİLERİNİN ARDINDAN TABURCU EDİLDİ

Özlük haklarının iyileştirilmesi için ölüm orucuna başlayan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyelerinden 4 kişi bugün rahatsızlandı. Hasteneye kaldırılan emekli astsubaylar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

TEMAD üyelerinin, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle 5 Mart'ta Sıhhıye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda başlattıkları ölüm orucunda, derneğin Genel Başkanı Ahmet Keser ve Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Binici'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi rahatsızlandı.

Arkadaşlarının ısrarıyla ambulansla hastaneye kaldırılan Binici ve beraberindekiler, tedavilerinin ardından akşam saatlerinde taburcu edildi.

Binici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün 2, bugün ise kendisinin de aralarında bulunduğu 4 kişinin rahatsızlandığını belirterek, doktorların "bırakın" demesine rağmen haklarını alıncaya kadar ölüm orucundan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber