BDP afişini yaktıkları öne sürülen 2'si uzman çavuş 3 gözaltı

BDP'li adayın posterinin yakıldığı iddiası...

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 16 Mart 2014 14:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
BDP afişini yaktıkları öne sürülen 2'si uzman çavuş 3 gözaltı

Ahmet YUKUŞ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP belediye başkan adayı Yüksel Bodakçı'ya ait seçim posterini ve afişleri yaktıkları iddiasıyla 2 uzman çavuş ve 1 öğretmen gözaltına alındı. İfadelerinde iddiaları reddeden 3 kişi serbest bırakılırken, haklarında hem adli, hem idari soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay'dan bilgi istedi. Olayın meydana geldiği öne sürülen caddedeki güvenlik kamerası görüntülerinin inceleneceği belirtildi.

2 UZMAN ÇAVUŞ VE 1 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Silvan Belediye Başkan adayı Yüksel Bodakçı'nın sokaklarda asılı poster ve seçim afişlerinin Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda görevli 2 uzman çavuş ile ilçede görev yapan bir öğretmen tarafından gece yakıldığı iddia edildi. Çevredeki vatandaşlar posterler yakıldığı iddiasıyla askerlere ait aracın lastikleri patlatıp, farlarını kırdı. Olay yerine giden polis, iddialar üzerine 2 uzman çavuş ve 1 öğretmeni gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen 3 kişi, alkollü oldukları için bir şey hatırlamadıklarını söyledi. Bir grup BDP'li, iddiaları protesto etmek için emniyete yürüdü.

"KAMERA KAYITLARI İNCELENECEK"

İfadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan uzman çavuşlar ve öğretmen için Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı adli, Kaymakamlık ve Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı ise idari soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay'dan bilgi istedi. İddialar üzerine şüpheli şahıslar hakkında gerekli yasal prosedürün başlatıldığını ifade eden Kaymakam Sönmezay, "Afişlerin yakıldığı iddia edilen Diyarbakır Caddesi üzerindeki kamera kayıtlarını inceleyeceğiz. Seçim öncesi gerçekten bir provokasyon var ise kimsenin şüphesi olmasın gereği yasal çerçevede yapılacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber