EGM dizilerdeki trafik kurallarını takip ediyor

TV dizilerindeki oyuncuların trafik kurallarına uymasının izleyiciler üzerinde olumlu bir etki bırakacağı düşünülüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2014 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM dizilerdeki trafik kurallarını takip ediyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, TV dizilerindeki oyuncuların trafik kurallarına uymasının izleyiciler üzerinde olumlu bir etki bırakacağı düşüncesinden hareketle, 20 Ekim 2012 tarihinden itibaren ulusal kanallarda yayınlanan tüm dizilerin (3300 Bölüm) izlenmeye başlandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, emniyet kemeri takma ve araç sürücülerinin kurallara uygun cep telefonuyla konuşmaları olmak üzere trafik kurallarına uyma hususunda istatistiklerin çıkartılarak, bu istatistiklerin haftalık ve aylık periyotlarla yapımcı, yönetmen ve kanal yöneticileriyle paylaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, "TV dizilerindeki oyuncuların trafik kurallarına uymasının izleyiciler üzerinde olumlu bir etki bırakacağı düşüncesinden hareketle, Genel Müdürlüğümüzce 20 Ekim 2012 tarihinden itibaren ulusal kanallarda yayınlanan tüm diziler (3300 Bölüm) izlenmeye başlanmıştır. Bu doğrultuda, trafik güvenliği konusunda dizi yapımcıları, oyuncuları, yönetmen, teknik ekip ve tv kanallarına bilgilendirilme ziyareti gerçekleştirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Diziler takip edilmeye başlandığı tarihlerde trafik kurallarına (emniyet kemeri takma ve araç sürücülerinin kurallara uygun cep telefonuyla konuşmaları) uyma oranlarının yüzde 5'lerde olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Proje kapsamında yapılan çalışmalar, Alman ZDF Televizyon Haber Kanalı yetkililerinin dikkatini çekmiştir. Daha önce buna benzer bir proje görmediklerini, çok etkili bir proje olduğunu belirterek bu konuda haber yapmak istemişlerdir. Genel Müdürlüğümüze gelerek yapılan çalışmaları yerinde görüntüleyen ve ilgililerle röportaj yapan muhabir ve kameramanlar projemizi örnek göstererek haber hazırlamışlar ve bu haber de TV kanallarında yayınlanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber