Kılıçdaroğlu; 'Sakın adını ağzına alma'/ Video

Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a böyle seslendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Mart 2014 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da düzenlediği mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Adnan Menderes'in ismini kullanan diktatöre buradan sesleniyorum. Sakın Adnan Menderes'in adını ağzına alma. Çünkü Adnan Menderes'in çocuklarının evinde 1 milyar dolar para çıkmadı. Onun bakanlarının ve çocuklarının evinden 7 kasa çıkmadı. Kimse ona hırsız demedi." şeklinde konuştu.

Muğla eski garaj alanında düzenlenen mitingde partisinin Muğla Büyükşehir ve 13 ilçe belediye başkan adayını tanıtan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti Lideri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Kürsüye 'Başbakan Kemal' sloganları ile çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Olacak inşallah, bir dahaki seçim sonrası Muğla'ya Başbakan olarak geleceğim. Yeni bir Türkiye, özgür bir Türkiye için herkesin aşı, işi olsun diye başbakan olacağım" dedi.

MÜHRÜ '6 OK'A BASIN

Konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek devam eden Kılıçdaroğlu, "81 ile gidiyorum o gidemiyor. Irak'a da gidiyorum, Washington'a da gidiyorum o gidemez. Muğla Türkiye'nin en güzel kentlerinden birisi, olağanüstü bir kent. Bürokrat olduğum zaman da, siyasetçi olduğum zaman da Muğla'yı tercih ettim. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. Gitmek yetmiyor. Geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş yurttaşlarımıza 'temiz bir siyaset, düzgün bir siyaset mi istiyorsunuz, kadın erkek eşitliğini olduğu bir Türkiye mi istiyorsunuz' diye soracaksınız. Ve sonra diyeceksiniz ki, Türkiye'nin önünü açın ve mührü altı oka basın. Emin olun sadece Türkiye değil, bütün dünya bunu bekliyor. Çünkü biz Ortadoğu'nun örnek aldığı tek ülkeyiz. Demokrasimizi taçlandıran tek ülkeyiz. Ayaklarımızın altından demokrasi kayıyor. Bin buna diktatör diyordum, kızıyordu. Kadınlar kaç kez doğum yapacak o karar veriyor. Hangi gazete ne yazacak, kimi gönderecek o karar veriyor. Emin olun Hitler bile bunu yapmamıştır. Şimdi yeni bir Hitlerimiz var. Demokratik yollardan mücadele edeceğiz" dedi.

BAŞÖRTÜSÜ ÜZERİNDEN SİYASET

Konuşmasında CHP iktidarında Yatağan Termik Santrali'ni özelleştirmeyeceği sözünü veren Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında Yatağan özelleştirilmeyecek. Bu benim size sözümdür. Hiç kimsenin aşı ile işi ile uğraşmadım, ekmeği ile uğraşmadım. Kendi ahlakımıza aykırı buluruz bunu. Görüşü ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, herkes evine helal lokma götürsün. Düne kadar başörtüsü üzerinden siyaset yapıyordu. Onu elinden aldık. Çağdaş bir kentte söylüyorum. Bütün Türkiye duysun, ister başı açık, ister kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri vardır. Başörtüsü üzerinden siyaset yapmadım. Başı örtülü bütün kadınlara sesleniyorum. Sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapan bir diktatör gazetede yazı yazmasına kabullenemiyor ve onu işten attırmaya çalışıyor. Elinizi vicdanınıza koyun ve sandığa öyle gidin. Sizi hiçbir zaman ötekileştirmeyen tek parti ve o da CHP ve bu partini şemsiyesi altında bekliyorum.

"SAKIN MENDERES'İN ADINI AĞZINA ALMA"

Başbakan Erdoğan'ın, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in ismini kullanmasına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Zaman zaman darbelerden şikayet ediyor. Sanki darbe görmüş gibi. Özellikle de Adnan Menderes'i kullanıyor. Adnan Menderes'in ismini kullanan diktatöre buradan sesleniyorum. Sakın Adnan Menderes'in adını ağzına alma. Çünkü Adnan Menderes'in çocuklarının evinde 1 milyar dolar para çıkmadı. Onun bakanlarının ve çocuklarının evinden 7 kasa çıkmadı. Kimse ona hırsız demedi. 12 Eylül ve daha sonraki dönemlerde bir süre insan geldi geçti. Gencecik çocukları idam ettiler. Biz bunları bilmiyor muyuz? Demokrasi ve özgürlükleri savunuyoruz biz. Başbakanlıkta bir Batı Çalışma Grubu vardı. Benim hakkımda da rapor yazdılar. Şu anda Başçalan, bürokratlar ve kirli iş adamları var. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum. Bir başbakanı oğlunun evinde bir gün geçtikten sonra hala 30 milyon Avro kalıyorsa ve vatandaşımız ayın 30'unda sandığa gidecekse onların vicdanına sesleniyorum. Ya harama, ya da helale ortak olacaksınız."

HALKA HESAP VEREN SİYASET

Konuşmasında AK Parti'ye oy veren vatandaşlara da çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "Biz dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Tarlalarımız ovalarımız vardır. Çoluk çocuk içinde huzur içinde yaşamak istiyoruz. İsteriz ki herkesin işi aşı olsun. Herkesin daha iyi yaşam koşulları olsun. Annelerin de arzusu budur. Halkına hesap veren bir siyaset, ötekileştirmeyen siyaset yapıyoruz. AKP'ye oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum. Sizler bu ülkenin saygıdeğer yurttaşlarısınız. Size 'bize oy verin yolsuzlukları engelleyeceğiz. Yoksulluğu, yasakları engelleyeceğiz' dediler. Ama 17 Aralık günü bir olay yaşandı. Türkiye devletini soyan bir vaka ile karşı karşıya kaldı. Montajdır, iftiradır bunlara inanmayın dediler. İftira ise niye 4 bakan istifa etti. Eğer temiz bir Türkiye, tüyü bitmemiş yetimin hakkının korunmasını, herkesin işi ve aşı olsun istiyorsanız, elini vicdanına koy sandığa öyle git. Bizim amacımız güzel bir Türkiye'yi çocuklarımıza bırakmak. Bunun yolu temiz siyasetten geçiyor. Hiç kimseye düşmanlığım yok. Berkin Elvan da, Muratcan da, şehit olan polis de benim çocuğum. Ayrım yapmam. Kimsenin arkasından kötü söz söylemedim. Herkese inadım ve saygı duydum. Bu ülke için kim taş üstüne bir taş koyduysa saygı duydum. O nedenle AKP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Gelin el birliği ile güzel bir Türkiye'ye yeniden inşa edelim. Daha huzurlu, bir Türkiye'yi yeniden inşa edelim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber