Arkadaşa çıplak görüntü şantajı 10 yıl hapis

Samsun'da Facebook arkadaşının çıplak görüntülerini internette yayınlama şantajıyla 7 bin lira parasını isteği iddia edilen ve daha önce 15 yıl ceza alan genç kız yeniden yargılanınca cezası 10 yıl 5 aya indi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2014 19:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Arkadaşa çıplak görüntü şantajı 10 yıl hapis

Olay, İlkadım ilçesi İstasyon Mahallesi'nde 2012 yılında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, T.K.(32) adlı şahıs, olaydan yaklaşık 3 ay önce internette tanışıp Facebook arkadaşı olduğu, ismimin 'Aslı' olarak tanıtan genç kız tarafından telefonla aranarak 100 lira para istendi. Genç kız ile buluşan T.K., girdikleri evde eve daha sonra gelen 2 genç tarafından darp edilerek genç kız ile birlikte ve tek olarak çıplak fotoğrafları çekilerek, cebindeki 200 lira parası gasp edildi. "7 bin lira para hazırla. Biz seni arayacağız. Bu parayı vermezsen çıplak resimlerini internette yayınlarız" diye şantajla karşı karşıya kaldığı iddia edilen T.K., polisten yardım istedi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili olarak adını 'Aslı' olarak tanıtan E.M.(22) adlı genç kız ile kendisine yardım ettiği iddia edilen M.T. ve V.G. (19) adlı gençleri yakaladı. Tutuklanarak cezaevine konulan 3 kişi hakkında dava açıldı.

Geçen yıl sonuçlanan davada E.M. adlı genç kız ile M.T. 15'er yıl, V.G. ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, Yargıtay Ceza Dairesi şikayetten vazgeçilmenin yanlış anlaşıldığını kanaatine vararak kararı bozdu ve sanıklar bugün yeniden yargılandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada E.M. adlı kız, "Ben T.K.'yi eve çağırdığımı inkar etmedim. Eve çağırdım ancak 5 dakika sonra evden ayrıldım. Cep telefonunu da almadım. Evden ayrılırken nasıl alıkoyabilirim ki? Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

M.T. ve V.G. ise beraatlerini ve tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti her 3 sanığın da cezalarında indirime giderek E.M. ile M.T.'yi 10 yıl 5'er ay, V.G.'yi ise 6 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber