Sağlıkta şiddeti önlemek için adalet ve emniyetten destek talebi

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından Sağlık Bakanlığı uygulamada somut adımlar atılmasını istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2014 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkta şiddeti önlemek için adalet ve emniyetten destek talebi

SELMA BIYIKLI ADABAŞ - Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından Sağlık Bakanlığı uygulamada somut adımlar atılmasını istiyor.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, sağlıkta şiddetin önlenmesinde hakim, savcı ve polisin algısının çok önemli olduğunu belirterek, "Bunun şikayete bağlı bir suç olmadığı bilinmeli, şiddete uğrayan sağlık çalışanına 'şikayetçi misin?' diye sorulmamalı" dedi.

Sağlık alanındaki şiddetin önlenmesine yönelik yapılan yeni düzenlemeyi AA muhabirine değerlendiren Şencan, "Sağlık çalışanına hapis cezası öngören yasa değişikliğinin henüz uygulamada sonuçlarını almaya başlamadık" diye konuştu.

-"Etkin uygulama olmalı"

Sağlık alanında yaşanan şiddetin, toplumda çok belirgin hissedilir hale geldiğini, bunun kanıksanır olmasının ise son derece kritik bir konu olduğunu dile getiren Şencan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geldiğimiz noktayı sosyologlar ve psikologlarla ele almalı ve ona göre bir yol haritası belirlemeliyiz. Televizyonlarda her gün bu tür görüntülerin yayınlanması doğru mu değil mi bunu tartışmalıyız. Asıl tehlikeli olan bunun normal karşılanır hale gelmesidir. Sağlıkta şiddetin önlenmesinde hakim, savcı, polis algısı çok önemli. Bunun şikayete bağlı bir suç olmadığı bilinmeli, şiddete uğrayan sağlık çalışanına 'şikayetçi misin?' diye sorulmamalı. Şikayetçi olup olmadığına bakılmaksızın doğrudan takip edilmeli."

Sağlık Bakanlığının sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Şencan, "şiddet" tanımının genişletildiğini söyledi.

Şencan, sadece Sağlık Bakanlığı değil, diğer bakanlıkların görev alanına giren konularda da etkin uygulamalar olması gerektiğini ifade ederek, "Yargıda ve güvenlikte daha etkin uygulamalar ve kararlılık bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber