Elvan: Bugün ihracatımız 150 milyar doları aştı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin ihracatının 150 milyar doları aştığını, son 12 yıllık dönemde 4 kat büyüdüğünü belirterek, "Türkiye büyüdükçe, ekonomik alanda geliştikçe dış politikada gücü de artmaya başladı. Hem bölgesel düzeyde hem de dünya çapında Türkiye'nin daha fazla söz sahibi olduğunu ve dünyadaki kritik kararlara daha fazla iştirak ettiğini, karar verenler arasında yer aldığını görüyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2014 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim çalışmaları için Karaman'a gelen Bakan Elvan, partisince merkeze bağlı Sudurağı beldesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu ülkenin faizlerin yüzde 5 binlere çıktığı, bakanlar kurulunun aylarca toplanamadığı dönemleri yaşadığını söyledi.

O dönemlerin geride kaldığını, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Türkiye'de hem siyasi alanda hem de ekonomik alanda istikrar sağlandığını ifade eden Elvan, istikrarla birlikte Türkiye'nin büyümeye ve güçlenmeye başladığını belirtti.

Elvan, o günlerde Türkiye'nin son derece küçük bir ekonomisi olduğunu, ihracatının yıllık 36 milyar dolar civarında gerçekleştiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün ihracatımız 150 milyar doları aştı. Türkiye, son 12 yıllık dönemde tam 4 kat büyüdü. Türkiye büyüdükçe, ekonomik alanda geliştikçe, dış politikada gücü de artmaya başladı. Hem bölgesel düzeyde hem de dünya çapında Türkiye'nin daha fazla söz sahibi olduğunu ve dünyadaki kritik kararlara daha fazla iştirak ettiğini, karar verenler arasında yer aldığını görüyoruz. Allah'a çok şükür Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı ve dik duruşuyla bugüne kadar hiç kimsenin vesayeti altına girmedik. Sizin bize vermiş olduğunuz emaneti hiç bir zaman yere düşürmedik."

Bakan Elvan daha sonra Kazımkarabekir ilçesine geçti. Elvan, buradaki konuşmasında, ilçenin ihtiyaç duyduğu yatırımların yapılması için gereken talimatı verdiğini söyledi.

Konya-Karaman karayolundaki duble yol yapım çalışmalarına başladıklarını ifade eden Elvan, "Sertavul'a kadar olan kesimde de çalışmalar Eylül ayı itibariyle bitmiş olacak. Hızlı trenimizi Karaman'ımıza getiriyoruz. Projemizi başlattık, çalışmalar hızla devam ediyor" dedi.

Elvan, daha sonra vatandaşlara karanfil dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber