Belediye Başkanı Zengin'e mobbing cezası

Maltepe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Zengin’e mobbing cezası...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Mart 2014 07:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Belediye Başkanı Zengin'e mobbing cezası

ERCAN ÖZTÜRK

2009'dan bu yana 7 kez görevden alınan ancak yeniden göreve dönen Başkan Yardımcısı Tahsin Özdemir'e sevindirici haber Danıştay 1'inci Dairesi'nden geldi. Özdemir'i haklı bulan Danıştay, Mustafa Zengin'i tazminata mahküm etti.

KARARLAR ŞEKLEN UYGULANDI

Danıştay 1'inci Dairesi'nin kararında; Tahsin Özdemir lehine verilen İdare Mahkemesi kararlarının şeklen uygulandığı, yargı kararlarını etkisiz kılacak birden fazla işlem tesis edildiği vurgulandı. Özdemir'in Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin aleyhine 23'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada şikayetçi lehine tazminata hükmedildiğinin ve bu şekilde ilgilinin görevinin gereklerine aykırı davrandığının anımsatıldığı kararda, İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istendi:

SORUŞTURMAYA GEREK VAR

"İlgiliye isnat edilen eylemin hakkında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğu anlaşıldığından, itirazların kabulü ile İçişleri 22.2.2013 tarihinde soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın kaldırılmasına, Mustafa Zengin hakkında gereğinin yapılmasına oybirliğiyle karar verildi."

YAŞADIKLARIMDAN ŞEKER HASTASI OLDUM

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in kendisini 7 kez görevden alarak mobbing uyguladığını belirten Özdemir, "28 yıllık devlet memuruyum. 2009'da göreve geldikten sonra istifa etmemi istedi. Etmeyince beni 7 kez görevden aldı ve her seferinde de mahkeme kararıyla geri döndüm. Sonra da özlük mali idari ve sosyal hak ve yetkilerimi vermedi. Hukuka aykırı davrandı. Bana psikolojik baskı uyguladı. Yaşadıklarım nedeniyle şeker hastası oldum. Kişilik haklarım zedelendi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber