Meclis 'ŞİŞMAN' çıktı

Haber Giriş : 28 Mayıs 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece yüzde 15'i normal kilosunda olan milletvekillerinin çoğunluğu yazın gelişiyle birlikte diyetisyenlere akın etti. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakan ve milletvekillerinin 'kilo' sorununu, TBMM'de dağıtılan 'Sağlıklı Yaşam' kitapçığı da çözemedi.

ÖLÇÜM MORAL BOZDU

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde TBMM'de başlatılan 'Sağlıklı Yaşam' kampanyası, kapsamında vücut analiz cihazıyla yapılan ölçümler de vekillerin moralini bozdu.Vücuttaki yağ kitlesi, kas kitlesi, mineral ve beden kitle endeksini ölçen Vücut Ölçüm Cihazı'na çıkan milletvekillerinden çoğu, TBMM Baştabipliği'ne başvurdu, ardından da vekiller biyolojik yaşının üzerinde ve kilolu olduğunu öğrenince soluğu diyetisyenlerde aldı.

Cihazın yanlış ölçüm yaptığını savunan ve Meclis'in 'zayıf' milletvekillerinden CHP İstanbul Milletvekili Halil Akyüz, konuyu bir soru önergesiyle gündeme taşıdı. Önergeyi yanıtlayan İsmail Alptekin, amaçlarının milletvekillerinin sağlıklarına olan duyarlılıklarını artırmak olduğunu ve bunu da başardıklarını söylemişti.

İKİ İYİ ÖRNEK

Her türlü önleme rağmen Meclis'teki kilolu vekil sayısında gözle görülür bir azalma olmamıştı. Ancak, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ve AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış verdikleri 18'er kiloyla hem sağlıklı bir görünüme bürünüp, hem de görev arkadaşlarına iyi örnek oldular.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber