Erdoğan: İstanbul'a 180 kilometreden su getirdik/ Video

Başbakan Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer'de konuşuyor....

Haber Giriş : 29 Mart 2014 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un incisi Sarıyer'deyiz. Burda sizinle bi hasbihal edip kapanışı Eyüp'te yapacağız. Şu derenin dili olsa da konuşsa. Sarıyer'deki kardeşlerim buna layık değil dedim ve bu dereyi temizledim. 20 yıl önce İstanbul'a beldiye başkanı oldum. Belediyeyi kimden devraldım? CHP. İstanbul'da çöp dağları, hava kirliliği, kanalizasyon vardı. CHP demek pislik demektir. CHP demek yolsuzluk demektir. İSKİ yolsuzluğunu biliyorsunuz. Bunlar da temzlik yok. Bunların tarihinde temizlik yok. Bu yüzden benim milletim bunları tek başına iktidar yapmaz.

Nasıl bir talihsizlik olduysa Sarıyer'i CHP'ye verdi. Yarın Sarıyer'i Sedat Özsoy kardeşime vereceksiniz. Büyükşehir'de Kadir beye, Sarıyer'de Sedat kardeşime, merkezi yönetimde de biz varız.

Şunu bilmenizi istiyorum; biz birçok yerde kentsel dönüşüm yapıyoruz. Vatandaş bir an önce bizde de kentsel dönüşüm yapın diyorlar. Beyoğlu'nda bakın bu hamle başladı. Ben kalkıp CHP'nin genel başkanı gibi yalan mı söyleyeyim?

İnsan, demokrasi, şehir anlatmak daha iyi değil mi? CHP'li belediye gelirleriyle ancak personel maaşını öder. Bunların işi gücü yalan. işleri rüşvet. Bunların genel başkanı ne diyor? Benim İsviçre bankalarında 13 hesabım varmış. Sen adamsan, sen doğruysan avukatını çağır böyle bi hesap varsa bu paraları sana vereceğim Züğürt Kemal.

Kılıçdaroğlu boşuna sana çakma Kemal demediler. Yolsuzluk klasörünün önünde fotoğraf çektiriyor. Yolsuzluktan kovduğunuz adamı neden İstanbul'a aday yaptınız?

O da ayrı bir cins. Arena'yı ben yaptırdım diyor. Ya dürüst ol. O stadı ben yaptırdım. Oraya harcadığımız para 400 milyonu aştı. TOKİ olarak yaptık, Galatasaray'a teslim ettik. Kalktı bununla hava atmaya çalıştı. Senin kilon ne ki oraya stat yapacaksın?

İstanbullu buna yarın gerken dersi verecek. Bunlarda seçim kaybeden CHP'ye genel başkan oluyor. Kılıçdaroğlu İstanbul'a aday oldu. Kağıthane'ye kağıttepe diyor. Seçmen kağıdını kaybettiği için oy kullanamadı.

Buna 3 koyun ver kaybeder gider. Ben belediye başkanıyken 180 km'den su getirdik. Kadir Topbaş kardeşim boğazın altından su getirdi. Biz denizin altından çalışıyoruz. Biz Marmaray'ı yaptık buna karşı çıktılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber