Belediyeden kadınlar kafesi: 12 yaşından büyük erkekler giremez

Haber Giriş : 29 Mayıs 2006 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesindeki Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Parkı, belediye tarafından kadınlar için düzenlendi ve üzerine ?12 yaşından büyük erkekler giremez' yazısı asıldı. Park, sessiz bir şekilde sade bir törenle hizmete açıldı. Parkın içindeki kafenin işletmesini de yine Siverek belediyesinin kadın çalışanları yapacak.

Siverek ilçesinin Ofis mahallesindeki Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Parkı yeniden düzenlenerek sadece kadınların kullanımına açıldı. Parkın girişinde de, ?12 yaşından büyük erkekler giremez' yazısı asıldı. Siverekli kadınlar, ilçe tarihinde ilk kez sadece kadınların girebileceği bir park ve kafeye sahip oldukları için mutlu olduklarını, DYP'li Siverek belediye başkanına teşekkür ettiklerini söyledi.

Kadınlar parkı ile ilgili yapılan düzenlemeden mutlu olduklarını belirten Ofis mahallesi sakini 40 yaşındaki Hatice Çerko, artık komşuları ve misafirleriyle gönül rahatlığı ile gelip oturup sohbet edebilecekleri bir mekana sahip olduklarını belirtti. Çerko, ?Özellikle erkeklerin girmesinin yasak olması çok güzel bir uygulama. Parkın işletmeciliğini yapanların ve garsonların da bayan olmasından da çok memnunuz. Belediyeden isteğimiz bütün mahallere bu şekilde birer park açsın'' dedi.

Bin 550 metre karelik alana sahip parkta kadınlar okey ve benzeri kağıt oyunlarını da oynayabilecek. Park yazlık ve kışlık olarak iki bölümden oluşuyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber