Ankara'da sahte para operasyonu: 5 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2006 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali polisin, Ankara ve Bursa'da, piyasaya sahte para sürdüğü iddia edilen kişilere yönelik yaptığı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri bazı kişilerin, ?kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, piyasaya sahte para sürmek ve bulundurmak, komisyon karşılığı satmak, sahte belgelerle çalıntı ota alımı satımı yapmak, sahte çek kullanmak suretiyle piyasayı dolandırmak? suçlarını işlediğini tespit etmesi üzerine çalışma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan soruşturma izniyle 27 Mayıs Cumartesi günü Ankara genelinde başlatılan ?Turnike-2? adlı operasyonda Ahmet K, Cemil K, Savaş Ç ve Şaban G ile Bursa'da düzenlenen operasyonda ise Ziya K. gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Ahmet K'nın yapılan üst aramasında değişik serilerde 120 adet sahte 50 YTL ve 100 adet sahte 20 YTL olmak üzere 8 bin YTL tutarında sahte para, Savaş Ç'nin kullandığı araç içinde yapılan aramada ise 1 adet sahte çek ve tapu fotokopisi, evinde yapılan aramada da 1 adet kalem tabanca, Hüseyin Ş. adına düzenlenmiş kimlik fotokopisi, Şenol U. adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi, 4 adet senet aslı, 2 adet senet fotokopisi, 3 adet bankalara ait tanzim edilmemiş çek fotokopisi ile 1 adet otomobil ruhsat aslı ele geçirildi.

Şaban G. ile ilgili yapılan aramada 1 adet Mahmut B. adına düzenlenmiş E sınıfı sürücü belgesi, Ziya K. ile ilgili yapılan aramada ise 1'er adet 100, 50, 20 ve 10 YTL olmak üzere 180 YTL değerinde sahte para yakalandı.

Emniyette sorguları tamamlanan 5 kişi ?kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, piyasaya sahte para sürmek ve bulundurmak, komisyon karşılığı satmak, sahte belgelerle çalıntı ota alımı satımı yapmak, sahte çek kullanmak suretiyle piyasayı dolandırmak? suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ?Turnike-1? operasyonunda da toplam 20 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 18'i tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber