Gül, Başbakan Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Haber Giriş : 31 Mart 2014 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gül, Başbakan Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Çankaya Köşkü'ndeki haftalık olağan görüşme, basına kapalı olarak yaklaşık bir saat sürdü.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan yerel seçimin ardından bugün Çankaya Köşkü'nde görüşecek. Gül'ün programına akşam saatlerinde eklenen görüşme, Ankara'da seçim sonrası sürpriz görüşme olarak algılandı.

Erdoğan'ın seçim çalışmaları nedeniyle geçen hafta Cumhurbaşkanı Gül ile haftalık olağan görüşmesi gerçekleşmedi. Gül; geçen hafta çarşamba günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ayrı ayrı görüştü. Gül, bu görüşmelerin ardından akşam saatlerinde İstanbul'a gitti. Gül, çarşamba günü kızı Kübra Sarımermer'in Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde doğum yapması nedeniyle İstanbul'a gitti. Gül, geçen çarşamba gününden seçim gününe kadar da İstanbul'da kalmayı tercih etti. Gül, dün öğlen saatlerinde İstanbul'dan dönerek, Ankara'da eşiyle birlikte oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı'nın bugünkü programında bir görüşme öngörülmüyordu. Ancak öğleden sonra Gül ile Erdoğan, görüşme kararı aldı. Erdoğan, saat 18.00'de Çankaya Köşkü'ne çıkacak. Bugün; gün içinde kararlaştırılan görüşme, sürpriz bir görüşme olarak algılandı.

Gül, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Nasıl tecelli ederse onu yarın göreceğiz. Bunu herkes büyük bir olgunlukla ve büyük bir saygıyla karşılayacaktır. Ondan sonra artık hepimizin hemen Türkiye'nin kendi gündemine artık dönmesi gerekir. Hepimiz şunu biliyoruz ki, biraz sert bir seçim kampanyası oldu artık bunları geride bırakmak gerektiğine inanıyorum" demişti.

Gül, yarın Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al-Ahmad Al - Jaber Al-Sabah'ın daveti üzerine, Kuveyt'te resmi ziyarette bulunacak. Gül, perşembe günü Türkiye'ye dönecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber