43 ilde mazbatalar alındı

43 ilde, mazbatalarını alan belediye başkanları göreve başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Nisan 2014 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
43 ilde mazbatalar alındı

TRABZON

Yerel seçimlerde AK Parti'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı seçilen Ahmet Metin Genç mazbatasını aldı.

Gümrükçüoğlu ve Genç, mazbatalarını almak için AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak ve partililerle Trabzon Adliyesi'ne geldi. Ardından Ortahisar İlçe Seçim Kurulu'na giden Genç, mazbatasını aldı.

Daha sonra Gümrükçüoğlu, mazbatasını almak için Genç, Günnar, Özak ve partililer ile İl Seçim Kurulu Başkanı Adil Sever'in odasına gitti.

Gümrükçüoğlu odanın darlığı sebebiyle mazbatasını Trabzon 2. Asliye Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda Sever'den aldı.

İl Seçim Kurumu Başkanı Sever, Gümrükçüoğlu'nun mazbatasına vermeden önce yaptığı açıklamada, Trabzon'un bir süre önce "büyükşehir" statüsüne kavuştuğunu, Gümrükçüoğlu'nun da ilk büyükşehir belediye başkanı seçildiğini ifade ederek, kendisine başarı diledi.

Sever, Ortahisar Belediye Başkanı seçilen Genç'in de kent merkezinde hizmet edeceğini anlatarak, başarı dileğinde bulundu.

Gümrükçüoğlu ise 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde görevli tüm seçim kurulu ve kamu görevlilerine, siyasi partilerin adaylarına teşekkür ederek, "Kazanan tüm Trabzon halkıdır, biz hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm Trabzon halkını kucaklayarak hizmet etmeye çalışacağız" dedi.

Genç de mazbatasının belediye başkanlığı için yetki belgesi olduğunu ifade ederek, "İnşallah bu şehre ve hemşehrilerimize en güzel hizmeti yapmayı Allah bize nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, Genç, Günnar ve Özak, adliye çıkışında partililerle fotoğraf çektirdi.

ORDU

- AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen ve dün mazbatasını alan Enver Yılmaz, görevine başladı.

Yılmaz'ın göreve başlaması nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleştirilen törene, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, bazı ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu'ya ve Ordululara layık olmaya çalışacağını söyleyen Yılmaz'ın, konuşması sırasında zaman zaman duygulanarak göz yaşlarına hakim olmadığı görüldü.

Görev süresi boyunca vatandaşların kendisini sabahın erken saatlerinde camide ya da bir fırında, akşam ise geç saatlerde ilçelerde göreceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ordulular şunu iyi bilsin ki beni artık her gün bir sokakta görecekler, sabah namazdan sonra bir camide görecekler. Gece saat kaç olursa olsun bir ilçemizi ziyaret ederken görecekler. Biz halkımızdan ayrılmayacağız. 13 yıldır milletvekiliyim, 19 yıldır da aktif siyasi hayatım devam ediyor. Bir faniye nasip olmayacak bütün makam ve mevkileri yaşadım. Allah bize 22 yaşında hakimlik mesleğini nasip etti, 24 yaşında istifa ettirdi. Ben 25 yaşında il başkanı oldum, 30 yaşında da milletvekili oldum, 13 senedir de milletvekiliyim. İnşallah Ordu'da tarihe geçecek uygulamalar yapacak bir büyükşehir belediye başkanı olacağım."

- AK Parti rozetini il başkanına teslim etti

Yılmaz, seçildikten sonra parti rozetini il başkanına teslim edeceğini daha önce kamuoyu ile paylaştığını belirterek, "Ben daha önce seçildikten sonra sadece AK Parti'ye oy veren değil, tüm vatandaşların belediye başkanı olacağımı söylemiştim. Şimdi bu rozetimi il başkanıma vermek suretiyle Ordu'nun tamamına adım atan bir kardeşiniz olarak hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diyerek parti rozetini AK Parti Ordu İl Başkanı Akyol'a verdi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından dua okundu. Yılmaz daha sonra bina önünde vatandaşların

AMASYA

- AK Parti'den yeniden Amasya Belediye Başkanı seçilen Cafer Özdemir, mazbatasını aldı.

Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hayati Pallı'dan mazbatasını alan Özdemir, kendisini yalnız bırakmayan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Adliye Sarayı çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Özdemir, daha önce yaptıkları hizmetler sonucu Amasyalıların yeniden kendisini belediye başkanlığına getirdiğini ifade etti.

Seçim çalışmaları boyunca halkın desteğini ve teveccühünü gördüklerini belirten Özdemir, "Geçtiğimiz 30 yıl içerisinde Amasya'da bir ilk oluyor. 1970'li yıllarda bir büyüğümüz de iki dönem üst üste belediye başkanlığı yapmıştı. Uzun zamandır iki dönem üst üste şehrimizde belediye başkanımız olmuyordu. Bu, şehirler için bir dezavantajdır. Yani deneyimin, tecrübenin, istikrarın sürmesi açısından o şehrin kalkınması, ileriye gitmesi açısından tecrübenin çok önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

Kendilerine oy veren, vermeyen herkesi kucaklayacaklarını ifade eden Özdemir, şunları dile getirdi:

"Oy veren, vermeyen diye bir şeyimiz yok. Sandık kapanmış, seçim bitmiştir. Biz Amasya'da yaşayan 96 bin insanın, hemşehrilerimizin belediye başkanıyız. Hepsine teşekkür ediyoruz. Demokrasinin gereği olarak siyasi partiler yarışacaktır. En güzeli de ilimizde herhangi bir adli olay olmadan seçim sürecinin tamamlanması, centilmenlik kuralları içerisinde yürümesi en sevindirici olaydır. Halkımızın iradesine, siyasi görüşlerine saygı duymak lazım. Amasya'da yüzde 44'e yakın bir oyla halkımız iradesini, tercihini bizden yana kullanmıştır. Ben herkese, şehrimizde yaşayan tüm hemşehrilerimize şükranlarımı arz ediyorum."

- "Asla ötekileştirmeyeceğiz"

Amasya Belediye Başkanlığı önündeki törende, mehteran bölüğünün gösterisinin ardından Müftü İsmail İpek tarafından dua okundu daha sonra kurban kesildi.

Burada da Amasyalılara hitap eden Özdemir, seçimlerin sona erdiğini, bundan sonra hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğini vurguladı.

"Artık biz Amasya'nın tamamının belediye başkanıyız" diyen Özdemir, şöyle devam etti:

"Siyasi rozetimizi bir kenara bırakıp, Amasya'nın 100 bin insanına eşit ve adil şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütün insanlara kapımız açık olacak. Asla kin gütmeyeceğiz, asla ötekileştirmeyeceğiz, asla farklı muamele yapmayacağız. Bütün insanları Allah'ın yarattığı bir kul olarak göreceğiz. Onların sıkıntılarını ve problemlerini çözmek amacıyla bütün ekip arkadaşlarımız ile beraber gece gündüz demeden mücadele edeceğiz."

Özdemir, törenin ardından eşi Hilal Özdemir ve beraberindekilerle belediye başkanlığı makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

KONYA

Konya'da AK Parti'den seçilen, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve başörtülü Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun da aralarında bulunduğu bazı belediye başkanlarına mazbataları verildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ve Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, Konya Adliyesi'ne gelerek il ve ilçe seçim kurulu başkanlarından mazbatalarını aldı.

Daha sonra adliye binası önünde gazetecilere açıklama yapan Akyürek, seçimlerin kendileri için yüksek bir oranla sonuçlandığını, büyükşehirler içinde en yüksek desteği Konyalıların verdiğini söyledi.

Sonuçların Konya ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Akyürek, sorumluluklarının arttığının bilincinde olduklarını ifade etti.

- "Eşit ve adil şekilde hizmet vereceğiz"

Bugüne kadar canla başla çalıştıkları gibi bundan sonra da ihlas, samimiyet ve gayretle halkın hizmetinde olacaklarını vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

"Seçim süreci yoğun bir çalışma süreci olarak devam etti ve sonuçlandı. Üç aylık çalışma dönemini hep birlikte yaşadık. Bu üç ay içinde bütün siyasal partiler kendi çalışmalarını yaptı. Konyamız genel olarak birkaç münferit olay dışında seçim sürecini demokratik bir olgunlukla yaşamış ve sonuçlandırmıştır. Tüm siyasal partilere teşekkür ediyorum. Tabii ki AK Parti İl Başkanımızın şahsında AK Parti teşkilatlarına en büyük teşekkürümüzü ediyoruz. Çünkü onlar canla başla çalıştı. Mazbatalarımızı aldığımız şu andan itibaren, halkımızın tamamına, siyasal görüşüne, bakış açısına, siyasal tercihine bakmadan, eşit ve adil şekilde hizmet vereceğiz. Merkezi hükümetle uyumlu şekilde belediye hizmetlerini yerine getireceğiz. 5 gün sonra ilk büyükşehir meclisini toplayacağız, orada komisyonlar ve genel değerlendirmeleri yapacağız."

- Konya'da barış içinde bir seçim oldu

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da başkan adaylarının 30 Mart'ta halktan aldıkları mazbatayı bugün seçim kurullarından tescil ettirmiş olduğunu dile getirdi.

Kasım ayından beri özellikle Konya'da çok nezaketli bir sürecin devam ettiğini aktaran Sorgun, "Hem siyasi partiler arasında hem de partimizin kendi içinde barış içinde bir yarış oldu. Seçim sürecinde 'herhangi bir sıkıntı, asayiş problemi yaşanmadı' diyecek kadar önemsiz şeyler oldu. 30 Mart'ta 1 milyon 401 bin 416 seçmenin olduğu Konya'da, 5 bin 108 sandıkta seçimler yapıldı. 31 ilçeden 26'sında partimizin adayları seçimleri kazandı" diye konuştu.

Öte yandan, MHP'den Akören Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem Tulukçu da mazbatasını aldı.

ERZURUM

Yerel seçimlerde AK Parti'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sekmen ile merkez ilçe belediye başkanları mazbatalarını aldı.

Sekmen, mazbatasını almak için AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ile Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve partililerle Erzurum Adliyesi'ne geldi.

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Sami Tetik'ten alan Sekmen, demokrasinin gereği bir seçim yapıldığını ve bu seçim neticesinde halkın teveccühü ile büyükşehir belediye başkanlığına seçildiğini belirtti.

Büyük bir farkla başkan seçildiğini hatırlatan Sekmen, "Hem AK Parti'ye hem Erzurum'a hem milletimize hayırlı olsun. İnşallah AK Parti'mizin Türkiye'de uyguladığı ak belediyeciliği burada da uygulayarak vatandaşımızın özlediği, beklediği hizmeti vereceğiz. Erzurum halkının gösterdiği sağduyuya, teveccühe, ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Seçim döneminde insanlarımızı rahatsız etmiş olabiliriz. Yoğun bir çalışma oldu ama bu 4 aylık çalışma neticesinde de bizler de 5 yıl doya doya Erzurum'a özlediği, beklediği hizmetleri inşallah vereceğiz. Ben, bana inanan, güvenen, oyuyla duasıyla destekleyen seçmenlerimizi utandırmayacağımı, güzel hizmetler vereceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

- Merkez ilçe belediye başkanları da mazbatalarını aldı

Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar'a Tetik, Aziziye Belediye Başkanı Orhan'a 4. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Haşim Kızıltaş, Yakutiye Belediye Başkanı Korkut'a ise 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol Ofluoğlu mazbatalarını verdi.

Bulutlar, burada yaptığı konuşmada, Palandöken'e hizmet etmeye kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Adliye çalışanlarını da ziyaret Sekmen, Bulutlar, Orhan ve Korkut, adliye çıkışında fotoğraf çektirdi.

BİLECİK

AK Parti'den yeniden Bilecik Belediye Başkanı seçilen Selim Yağcı, mazbatasını aldı.

30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde Bilecik Belediye Başkanlığını kazanan Yağcı, eşi Fatma Yağcı, belediye meclis üyeleri ve bir grup partiliyle İl Seçim Kuruluna giderek, mazbatasını aldı. Daha sonra mehter takımı eşliğinde Tevfik Bey Caddesi üzerinden halkı selamlayan Yağcı ve beraberindekiler, Bilecik Belediye Başkanlığı binasına kadar yürüdü.

Yağcı, belediye binası bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu memleketi, diyarı imar ve ihya etme yolculuğunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çıkılan ayrıcalıklı, özel yolculukta, Bilecik'te bir ilki gerçekleştirerek üçüncü dönemde de, AK düşüncenin, AK Parti belediyecilik anlayışının, Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği olan bu topraklarda yeniden devam edecek olmasının, bunu gerçekleştirecek insanlardan biri olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

-"Bizim sevdamız, heyecanımız, aşkımız var bu memlekete"

"Bizler, bu memlekete hizmet yolunda gerçekten gönlümüze, yolumuzun hak yolu olduğuna inanıyoruz" diyen Yağcı, şöyle devam etti:

"Birileri dua seansları, birileri çamur seansları, iftira seansları yaptı. Ama biz ne dedik 'Doğru olan, Hakk yolunda olan devamlı kazanır'. Türkiye'de de Bilecik'te de hep doğru, hem gönlü hem yolu Hakk olanlar kazanmıştır. 'Bizim sevdamız, heyecanımız, aşkımız var bu memlekete' dedik. 'Bizim hedeflerimiz bitmedi, bitmeyecek' dedik. Hep arzu ediyoruz, neye arzu ediyoruz. Bu memleketin, diyarın, Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği olan bu güzide toprakların, hak ettiği yere, değere ulaşmasını arzu ediyoruz. Bizim yolumuz, ayrılık, kin, nefret, nifak yolu değil. Bizim yolumuz, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik yolu, bu topraklara, millete hakkıyla hizmet etme yoludur. Onun için gururluyuz, azimliyiz, inançlıyız. Dünden daha dimdik ayaktayız, dünden daha vakarlıyız."

NEVŞEHİR

AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanlığı'na 3. kez seçilen Hasan Ünver, mazbatasını aldı.

Ünver, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ile Merkez İlçe Seçim Kurulu'na gelerek, kurul başkanı Adnan Yaman'dan mazbatasını aldı.

Ünver, daha sonra, Vali Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti. Ünver, mazbatasını alır almaz Valiliği ziyaret ettiklerini belirterek, kendilerinin her zaman devletten yana olduklarını ve sevinçlerini devletle paylaşmak istediklerini söyledi.

Vali Ceylan da Ünver'i tebrik ederek Nevşehir'de tüm Türkiye'ye örnek olabilecek bir seçim süreci yaşandığını belirterek, buna katkı sağlayan siyasi partilere ve emniyet güçlerine teşekkür etti.

- Belediye önünde tören

Ünver ve AK Parti milletvekilleri, daha sonra, Nevşehir Belediyesi önünde düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı, AK Parti'nin 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için hazırladığı "Dik Dur Eğilme" adlı şarkıyı marş olarak seslendirdi.

Ünver, burada yaptığı konuşmada, heyecanlı olduğu kadar çağdaş bir anlayışla insani değerlere yakışır şekilde geçirilen seçim sürecinin nedeniyle siyasi partiler ile adaylarını tebrik etti.

Her seçimde oylarını artırarak 3. kez başkanlığa seçilmenin onurunu ve sevincini yaşadığını dile getiren Ünver, şunları kaydetti:

"Herkese hakkımı helal ediyorum. Ama bir kesim var ki onlara asla hakkımı helal etmiyorum. Nevşehir Belediyesi'nin kapısından hiç kimsenin eli boş dönmedi, dini cemaatlere, derneklere ve odalar gibi sivil toplum teşkilatlarına imkanlarımız ölçüsünde yapabileceklerimizin en iyisini verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Ama her zaman yanlarında olduğumuz, yardımlarına koştuğumuz, bizi arkamızdan hançerleyenlere asla hakkımı helal etmiyorum."

Ünver, konuşmasının ardından kırmızı güllerin serpildiği merdivenlerden makamına çıktı.

KIRIKKALE

AK Parti'den Kırıkkale Belediye Başkanlığı'na seçilen Mehmet Saygılı, mazbatasını alarak görevine başladı.

Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir ve partililerle İl Seçim Kurulu'na gelerek, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Cemal Tayyar Sevük'ten mazbatasını aldı.

Saygılı, burada yaptığı açıklamada, oldukça yüksek oy oranıyla kendilerine emaneti veren Kırıkkale halkına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kırıkkale halkına gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür eden Saygılı, "Allah izin verirse inşallah şu andan itibaren tüm Kırıkkale'yi kucaklayarak, elimizden gelen bütün gayreti sarf ederek, halkın hizmetkarı olmaya çalışacağız" dedi.

Saygılı, daha sonra Kırıkkale Belediyesine geçerek devir teslim törenine katıldı.

ÇANKIRI

- AK Parti'den Çankırı Belediye Başkanlığına seçilen İrfan Dinç, mazbatasını aldı.

AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Merkez İlçe Başkanı Musa Çağlar ve partililerle adliyeye gelen Dinç, mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Okuyan'dan aldı.

Dinç, burada yaptığı konuşmada, farklı bir seçim geçirdiklerini belirterek, "30 yıldır fiilen bu süreci yaşayan biriyim fakat en huzurlu ve güvenli seçimi geçirdik. Bunu sağlayan herkese teşekkür ederim. Bu mazbata, önemli bir yükümlülük yükledi üzerimize. Bu sorumluluğun bilincindeyiz ve beklenen hizmetleri bir bir yerine getirmek suretiyle ödemeye çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, merkez, Yapraklı, Kızılırmak ve Korgun ilçelerinin belediye başkanları, belediye encümen üyeleri ve İl Genel Meclisi üyeleri mazbatalarını aldı.

ARTVİN

AK Parti'den Artvin Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kocatepe mazbatasını aldı.

Artvin Adliyesine giderek Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Özcan Çakıroğlu'ndan mazbatasını alan Kocatepe, daha sonra belediye meclis üyeleriyle Artvin Belediyesine geldi.

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir telim törenine, Kocatepe'nin yanı sıra üç dönemdir CHP'den Artvin Belediye Başkanlığı görevini yürüten Emin Özgün, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, CHP İl Başkanı Seçkin Kurt ile her iki parti üyeleri katıldı.

Özgün, görevini devretmeden önce yaptığı konuşmada, üç dönemdir belediye başkanlığı yaparak Artvin'e hizmet ettiğini belirterek, "Bu bir hizmet yarışıdır. Ben, Mehmet Kocatepe arkadaşımın, iktidar partisinin belediye başkanı olarak Artvin'e iyi hizmetler yapacağı inancındayım. Bu konuda hiçbir endişem yok. Sonsuz başarılar diliyorum. Sizler bizim insanlarımızsınız. Siyasette farklı görüşlerin olması demokrasi gereğidir. Artvin'e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Mehmet Kocatepe ise Artvin'de oyunu veren, vermeyen herkesin kardeşi olduğunu ifade ederek, "Rozetimizi çıkardık, bayrağımızı taktık. Bundan sonra bu rozet bizim belediye başkanlığı rozetimizdir. Parti de budur, hizmet de budur, belediye de budur. AK Partili arkadaşlarım, belediye çalışan arkadaşlarım, bundan sonra herkes bu şehrin iyiliğine çalışmak zorundadır. Her kim ideolojik davranırsa benim partimden de olsa gereğini yaparım. Seçim oldu bitti, artık herkes bu şehrin vatandaşıdır. Mehmet Kocatepe de bu şehirdeki herkesin belediye başkanıdır. Artvin gerçekten emin ellerde" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Artvin Belediye Başkanlığı görevini Emin Özgün'den devralan Kocatepe, Özgün'ü bina çıkışına kadar uğurladı.

Törenin ardından tebrikleri kabul eden Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, her şeyin yeni başladığını kaydederek, "Artvin için yüreğimizdeki projelerimizi inşallah en kısa sürede başlatıyoruz. Göreve başlar başlamaz İstanbul Büyükşehir Belediyesine yazı yazacağım. Genel müdür seviyesinde teknik elemanları çağırıyorum. Belediyemizin teknik elemanlarıyla kentimizin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz birtakım teknik çalışmaları, önümüzdeki hafta içinde başlatacağım. Laf değil, icraatı başlatıyoruz, hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

KIRŞEHİR

Kırşehir Belediye Başkanlığı'na 2. kez seçilen AK parti adayı Yaşar Bahçeci, mazbatasını aldı.

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan ile Merkez İlçe Seçim Kurulu'na gelen Bahçeci, kurul başkanı Şehmus Yeşiltaş ve Başsavcı Mehmet Şahin'den mazbatasını aldı.

Bahçeci, burada yaptığı konuşmada, seçim boyunca kendisini destekleyen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Yeni görev döneminin başladığını vurgulayan Bahçeci, "04.04.2014 gününün bizim için ayrı bir önemi oldu. İnşallah yeni hizmet dönemi başlayacak. Bu dönemde bütün enerjimiz ve gücümüzle yeni ekip arkadaşlarımızla ve belediye meclis üyelerimizle milletvekillerimizle teşkilatımızla o inandığımız yolda yeni Kırşehir'i yeniden inşa etmek adına 2009'un 3 Nisan'ında başladığımız o serüvene 2014'ün 4 Nisanı'nda yeniden başlangıç yapacağız" dedi.

Kırşehirlilerin, 30 Mart'ta "iftira siyasetine cevap verdiğini" aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

"Diğer partili arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Olgunluk içinde güzel bir seçim yarışı gerçekleşti Kırşehir'de. Bir takım bizi üzen şeyler oldu ama inşallah bir daha tekrarlanmayacak. Kırşehirlilerin, iftira ve dedikodu siyasetini elinin tersiyle ittiği mesajını tüm siyasetçilere verdiğini umut ediyoruz, onların da bu mesajı aldığını umut ediyoruz. İnşallah böyle şeylere bir daha tenezzül etmezler. Biz, CHP'li, MHP'li, AK Parti'li, BDP'li fark etmez, seçimden önce de söylediğimiz gibi Kırşehir'i bütün olarak görüyoruz. Bundan sonra da aynı görüşle hizmet anlayışımızı güçlü şekilde devam ettireceğiz."

SİVAS

AK Parti'den Sivas Belediye Başkanı seçilen Sami Aydın, mazbatasını aldı.

Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz ile Merkez İlçe Seçim Kurulu'na geldi.

1. Bölge İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yeter Aydın'dan mazbatasını alan Aydın, burada yaptığı konuşmada, Sivas'ta seçim sürecinin çok seviyeli geçtiğini ve kentte herhangi bir hadisenin yaşanmadığını söyledi.

Kentte güzel bir demokrasi örneği sergilendiğini dile getiren Aydın, seçimlerde görev alan herkese teşekkür ederek, "Olması gereken oldu. Vatandaşın iradesi neyse ona saygı duymak lazım. Bunu kazanan birisi olarak söylemiyorum, kaybettiğim zaman da bunu söylemiştim. İki süreci de yaşamış birisi olarak söylüyorum. Böyle bir seçim geçirmiş olmamız, Sivas adına bizleri son derece mutlu etti. İnşallah ülkemiz ve Sivas'ımız için her şey hayırlı olur, temennimiz bu" diye konuştu.

Sami Aydın, daha sonra Sivas Barosu'na geçerek, başkan Muharrem Eliş ile bir süre sohbet etti.

ŞANLIURFA

Güvenç, mazbatasını almak için eşi Turan Güvenç, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Şanlıurfa Adliyesine geldi.

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Kenan Atakan'dan alan Güvenç, halkın oylarıyla büyükşehir belediye başkanlığına seçildiğini belirtti.

Şanlıurfa'ya vaat ettiklerini yerine getirmek için çalışacaklarını ifade eden Güvenç, "Ekip olarak bugün hizmete başlıyoruz. Zor bir görevin altına girdik ama inançlıyız, hiçbir şekilde korkmuyoruz. Halkın desteğiyle bu şehri layık olduğu yere taşıyacağız. Bize oy versin vermesin tüm Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum" dedi.

Güvenç, seçim sürecinin sakin geçmesine rağmen sonuçlarının ardından bazı grupların istenmeyen olaylara neden olduğunu savundu.

Siyasi partileri ve bu konuda söz sahibi olan herkesi sağduyu, barış ve kardeşliğe davet eden Güvenç, "Türkiye'de artık demokrasinin önü açılmıştır. Hepimiz barış, huzur ve demokrasinin değirmenine su taşımalıyız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra belediyeye geçen Güvenç, ikinci bir emre kadar her türlü ödeme ve personel hareketini durduracaklarını kaydetti.

KARAMAN

- AK Parti'den Karaman Belediye Başkanı seçilen Ertuğrul Çalışkan mazbatasını aldı.

Karaman Adliyesine giderek merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı, Hakim Barış Rauf Sakallı'dan mazbatasını alan Çalışkan, daha sonra partililer ve belediye meclis üyeleriyle Karaman Belediyesine geldi.

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Ertuğrul Çalışkan, AK Parti'den belediye başkanlığı görevini yürüten Kamil Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, yeni seçilen belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Uğurlu görevini devretmeden önce yaptığı konuşmada, Karaman'a 5 yıl boyunca en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını belirterek, "5 sene önce bu göreve geldiğimde kapının üstüne 'Unutma. Gün akşamlıdır' diye yazdık. Biz bunun şuurunu hiç bir zaman kaybetmedik. Bütün çalışmalarımızı, hizmetlerimizi, projelerimizi bunun üzerine gerçekleştirdik. Her ayrılışın ucunda, yakınında, sonunda biz hüzün vardır. Bu ayrılığın ucunda, hiç bir hüzün yok. Gönül rahatlığıyla bu görevi teslim ediyorum. Çünkü bu görevi teslim ettiğim arkadaş işini layıkıyla yapabilecek bir insan. Ertuğrul, benim çalışma arkadaşım. Onu ve neler yapabileceğini biliyorum" dedi.

Çalışkan ise Karaman'ın hizmetlerin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, "Çok güzide bir belediye başkanı ile çalışmak bana nasip oldu. Kamil bey kentimize vizyon ve ufuk kazandırdı. Bu işler Allah rızası için yapıldı. Bundan sonra da Allah rızası için hep birlikte şehrimizi bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Seçim sürecinde Karamanlı hemşehrilerim bizi saygı ve sevgiyle karşıladı. Bizim de onlara sevgi ve saygımız sonsuz. Biz Karaman'ın belediyesiyiz. Oy veren vermeyen herkesin belediyesiyiz. Kentimizi gelecek güzel günlere beraber taşıyacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karaman Belediye Başkanlığı görevini Uğurlu'dan devralan Çalışkan, Uğurlu'yu bina çıkışına kadar uğurladı.

BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ahmet Edip Uğur, mazbatasını teslim aldı.

Adalet Sarayı'nda, İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz'dan mazbatasını alan Uğur, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mazbatamızı aldık artık, ayaklarımız yere daha sağlam basıyor" dedi.

Merkezdeki 6 Eylül, Karesi ve diğer ilçeleriyle büyükşehir olarak Balıkesir'e hizmet edeceklerini belirten Uğur, ilk meclis toplantısını 9 Nisan'da yapacaklarını anlattı.

Karesi ile 6 Eylül belediye başkanlarının makamlarının da Büyükşehir Belediyesi binasında bulunduğunu dile getiren Uğur, "Cuma namazından sonra makamı devralacağız. Büyükşehir olduğu için biz kurucuyuz aslında. Devir teslim yok ama sembolik bir devir teslim olacak. İsmail bey (eski Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok) de gelecek. Balıkesir'de yaşayan 1 milyon 200 bin kişinin başkanı olarak herkese eşit mesafede, hiç kimseye farklı muamele yapmadan bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz" ifadesini kullandı.

Belediye başkanı olan kişinin, kanunen partilerde faal görev alamadığını vurgulayan Uğur, bir çerçevede AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğiyle partide bulunmasının söz konusu olmayacağını, milletvekilliğinde de istifa edeceğini söyledi.

Partideki bütün görevleri bırakıp Balıkesir'e hizmet sunacaklarını bildiren Uğur, "Önce kuruluş yapıyoruz. Kanalizasyon, su işleri var, ulaşım koordinasyon var. İtfaiyesinden, ulaşımına ve otogarına kadar kuruluşları yapacağız ki faaliyete geçsin, yoksa sistem çalışmaz" diye konuştu.

Balıkesirspor'un hafta içinde galip gelerek üst lige çıkma şansını artırmasının hatırlatılması ve prim verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine Uğur, şunları kaydetti:

"İnşallah hafta sonundaki büyük önem taşıyan Orduspor maçına geleceğiz. Balıkesirspor, formda ve bu motivasyonun ekip olarak Süper Lig'e kadar devam etmesi gerekiyor. Şu anda herhangi prim açıklaması yapmıyoruz. Balıkesirspor, şehrimizin takımı. Balıkesir'i en iyi şekilde temsil etmesini arzuluyoruz ve her şekilde destek vereceğiz. Şu anda takımın motivasyonu iyidir. Futbolcular, çok uyumlular. Balıkesirspor'un başarısı için ne lazımsa onu yapacağız. İl olarak süper lige çıktık, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa ile yarışıyoruz. İnşallah Balıkesirspor da Süper Lig'e çıkacak."

KAHRAMANMARAŞ

AK Parti'den Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Erkoç ile merkez ilçe belediye başkanları mazbatalarını aldı.

Erkoç, AK Parti İl Başkan Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile adliyeye gelerek, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Safiye Bilge Pekgöz'den adı.

Milletin verdiği vekaleti en iyi şekilde koruyacaklarını belirten Erkoç, Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin ilgiyle izlenen kenti haline getireceklerini ifade etti.

Kahramanmaraş'ın, kurtuluş mücadelesinin önemli bir şehri olduğunu vurgulayan Erkoç, "Kardeşlik hukuku içerisinde, omuz omuza vererek hizmet üreteceğiz. Hep beraber mutlu insanlarla güzel hizmetler yapacağız. Rabbime hamdolsun ki bu güzel şehrin asil insanlarına hizmet etme görevini nasip etti. Allah utandırmasın" dedi.

Erkoç, kendisini aday gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür etti.

Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek ile Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Okay da mazbatalarını aldı.

Erkoç, Mahçiçek ve Okay, adliye çıkışında belediye meclis üyeleri ve partililerle fotoğraf çektirdi.

Törenin ardından görevi Mustafa Poyraz'dan devralan Erkoç, tebrikleri kabul etti.

AKSARAY

AK Parti'den Aksaray Belediye Başkanı seçilen Haluk Şahin Yazgı, mazbatasını aldı.

Aksaray Adliyesine giderek Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı, Hakim Hulusi Tahir İlgenli'den mazbatasını dün alan Yazgı, bugün öğle saatlerinde Aksaray Belediyesine geldi.

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti'den belediye başkanlığı görevini yürüten Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, yeni seçilen belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Palta, 10 yıllık görev süresince Aksaray'a hizmetlerde bulunduklarını belirterek, "Yola ilk çıktığımızda 'milletin malını, kendi malımızdan aziz bileceğiz' dedik. Yemedik, yedirmedik, çalmadık ve çaldırmadık. Alnımız açık bir şekilde bu millete hizmet etmeye çalıştık. Bize 10 yıllık görev süresince, dua ve desteğini esirgemeyen kıymetli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Yeni başkanımıza görevinde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun" dedi.

Yazgı ise bu görevin emanet olduğunu ifade ederek, "Bu emaneti, hem Rabbim lütfetti hem de vatandaşlarımızın teveccühüyle oldu. Az önce başkanımızdan mührümüzü aldık. Kendisinden Allah Razı olsun. Her zaman bizim yanımızda oldu. Bundan sonraki hayatında, kendisine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Palta'nın 10 yıllık görev süresince Aksaray halkına güzel hizmetlerde bulunduğunu aktaran Yazgı, "Aksaray'ı bambaşka bir noktaya getirdi. 2004 yılından önce Aksaray bambaşka bir görüntüdeyken, 10 yıl içerisinde çok daha güzel noktalara getirdi. Bu bir bayrak yarışıdır. Kendisinden alacağımız bu bayrağı ve hizmeti, en iyi noktalara getirmek için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aksaray Belediye Başkanlığı görevini Palta'dan devralan Yazgı, selefini bina çıkışına kadar uğurladı.

KÜTAHYA

- 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nde, AK Parti'den Kütahya Belediye Başkanı seçilen Kamil Saraçoğlu, mazbatasını alarak görevine başladı.

Adliye binasına eşi, çocukları ve bir grup partilileriyle İl Seçim Kuruluna gelen Saraçoğlu, burada kurul başkanı İsmail Köksal'dan mazbatasını aldı. Daha sonra belediye binasına geçen Saraçoğlu, eski Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından kapıda çiçekle karşılandı.

Saraçoğlu ve İça, ardından başkanlık makamına geçti.

Saraçoğlu, yaptığı konuşmada, 10 yıldır Kütahya'ya hizmet eden, önemli yatırımlara imza atan Mustafa İça'dan görevi devraldığını söyledi.

Zamanı gelindiğinde kendisinin de görevini bir başka kişiye devredeceğini belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

''30 Kasım'da başladığımız bu süreçte, yoğun bir seçim kampanyası yaşadık. Seçim kampanyasında bizlere destek veren kardeşlerimize, teşkilatımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. Projelerimizde AK Parti olarak seçimlere girdiğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Belediyemizin halen devam ettiği bazı projeler var, onları da devam ettireceğiz. Kendi projelerimizi de hayata geçirerek, AK Parti belediyeciliğini hızlı bir şekilde Kütahya halkına sunmaya devam edeceğiz. Seçimlerin sandıklarda kazanıldığını herkes bilmeli. Herkesin, seçimlere ve demokrasiye bağlı olduğunu göstermelidir. 30 Mart akşamı halkımız son sözünü söyledi. AK Parti olarak, Kamil Saraçoğlu olarak yüzde 49 oranında oy olarak halkımızın temsilcisi olduğumuzu belirtmek istiyorum.''

Konuşmaların ardından İça'dan görevi devralan Saraçoğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

Devir teslim törenine, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, AK Parti İl Başkanı İshak Gazel ve partililer katıldı.

KAYSERİ

30 Mart'ta Mahalli İdareler Seçimleri'nde, AK Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Özhaseki, mazbatasını alarak görevine başladı.

İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan Özhaseki, belediye önüne gelerek burada kendisini karşılayan belediye çalışanlarına ve vatandaşlara hitap etti.

Yaklaşık 20 yıldır belediye başkanı olarak hizmet ettiğini belirten Özhaseki, "Zaman su gibi akıp gidiyor. Neredeyse 20 yıl oldu. Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bu 20 yıl içerisinde iyi işler yaptıysak, insanların hayır dualarını aldıysak ne mutlu bizlere. Doğrusu ben vicdanen müsterihim. Şehri getirdiğimiz noktayı görüyorsunuz ve sokağa çıkıp sizleri görünce ailemden bir ferdi görmüş gibi oluyorum. Şehrin her bir köşesini evimin bir yeri gibi görüp hizmet ettim. Allah sizlerden de razı olsun. Sizler hakkı teslim eden insanlarsınız ve beni yeniden belediye başkanı seçtiniz. İnşallah bende sizlere layık olurum" diye konuştu.

DİYARBAKIR

Yerel seçimde BDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Adalet Sarayı'nda, İl Seçim Kurulu Başkan Nazım Ataş'dan mazbatasını alan Kışanak, daha sonra ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek görevi Osman Baydemir'den devraldı.

Kışanak, burada yaptığı konuşmada, bütün zorluklara rağmen bir kentte 10 yıl boyunca halkın istekleri doğrultusunda kaliteli bir yerel hizmeti sunmak, demokratik bir yönetim anlayışını yerleştirmek ve katılımcılık ruhuna uygun bir şekilde hizmet yapmanın kolay olmadığını söyledi.

Arkadaşlarının gururla çalışmalarını büyük bir başarıyla bugüne kadar getirdiklerini vurgulayan Kışanak, şöyle dedi:

"Bundan sonra aynı anlayışla bu çalışmalar devam edecek. Hep birlikte bu bayrağı daha yukarılara taşımak için gayret ve çaba içinde olacağız. Bizim için önemli olan bu bayrağın tertemiz ve lekesiz bir şekilde teslim edilmesidir. Biz de halkın değerlerini ve çıkarlarını her şeyin üzerinde gören bu siyasal anlayışı tertemiz ve lekesiz bir şekilde bizden sonra gelecek olan arkadaşlara devredeceğiz."

Baydemir ise 10 yıllık hizmet diliminde çevre politikalarından, ulaşıma, altyapıdan, ekoloji ve demokratik katılımcılığa kadar Cumhuriyet tarihi boyunca ortaya konulmamış hizmetlerin haklı heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Hizmet bayrağını arkadaşlarından devraldıklarında bu temsiliyet bayrağını üst noktalara getirdiklerini kaydeden Baydemir, bundan sonraki zamanda da belediye başkanlarının hizmetlerini en üst noktaya getireceğinden şüphe duymadığını aktardı.

Demokrasinin en güzel yanlarından birinin hizmet bayrağının halk tarafından verilmesi ve günü geldiğinde yine halk tarafından alınması olduğunu ifade eden Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"10 yıl sonra bir kez daha hizmet bayrağını halkımızın tercihiyle arkadaşlarımıza devretmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda bir önerim olacak. Eski belediye başkanları diye bir kavram yoktur. Önceki ekip, başkan ve yeni başkan vardır. Önceki ekip ve başkan olarak yeni ekip ve başkanlara içtenlikle başarı diliyoruz."

Daha sonra görüşme basına kapalı devam etti.

BOLU

Yerel seçimlerde AK Parti'den Bolu Belediye Başkanı seçilen Alaaddin Yılmaz, mazbatasını aldı.

Bolu Adliyesinde İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun'dan mazbatasını alan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, İl Seçim Kurulu'nun çok başarılı bir çalışma yürüterek, Bolu'nun, seçim sonuçlarını en hızlı veren il olmasını sağladıklarını söyledi.

Yılmaz, 10 yıl belediye meclis üyeliği, 10 yıl da belediye başkanlığı yaptığını anlatarak, "Tekrar halkımızın güvenine layık olmanın verdiği ağır yük altında inşallah bize bu görevi verenleri mahcup etmeyiz. İnşallah 5 yıl sonra Bolu çok farklı bir konuma gelir" diye konuştu.

Kendilerine destek verenlere teşekkür eden Yılmaz, "Bizi seçenin de seçmeyenin de bize sevgi gösterenin de farklı bakanın da belediye başkanıyım. Allah mahcup etmesin" dedi.

MALATYA

AK Parti'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Çakır, mazbatasını aldı.

Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Hüseyin Cemal Akın ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci ile Malatya Adliyesi'ne geldi.

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı İzzettin Duman'dan alan Çakır, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni dönemin Malatya'ya hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Malatya'nın kalkınması için çalışmalarına devam edeceğini belirten Çakır, "Malatyamız tarihinde ilk defa büyükşehir olarak seçimlere girdi ve halkımız, büyük teveccühle beni tekrar başkan seçti. Bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu görevin kutsal bir görev olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bizlere olan o büyük teveccühün büyük yükler getirdiğini, daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. İnşallah artık Malatyamızın dört bir tarafına daha çok hizmet vereceğiz. Daha çok adil, daha şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalışacağız. İnşallah güzel hizmetleri getireceğiz" diye konuştu.

Çakır, kent merkezi, ilçeler ve kırsalda sorunları tespit ettiklerine vurgu yaparak, gerekli ön çalışmaları yaptıklarını, zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Daha sonra Belediye Hizmet Binası'na geçen Çakır'ı belediye önünde kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. Karşılamada mehter takımı da hazır bulundu.

Bir konuşma yapan Öznur Çalık, kendilerine destek veren bütün Malatyalılara teşekkür ederek Malatya'ya daha güzel hizmetler getireceklerini kaydetti.

Hüseyin Cemal Akın da Malatyalıların bir kez daha AK Parti ve Ahmet Çakır'a destek çıktığını belirtti.

Mustafa Şahin ise Malatyalıların çok yüksek bir oy oranıyla Çakır'ı başkanlığa getirdiğini vurguladı.

SAKARYA

- Yerel seçimlerde AK Parti'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Zeki Toçoğlu, mazbatasını aldı.

Beraberinde partililer ve belediye çalışanlarıyla Sakarya Adliyesi'ne giden Toçoğlu, İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Akyüz'den mazbatasını teslim aldı.

Toçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya genelinde rekor bir oyla göreve geldiklerini belirterek, tüm ilçelerinde AK Parti'li adayların kazandığını söyledi.

Bunun, yerel seçimler için ciddi bir başarı olduğuna dikkati çeken Toçoğlu, "Milletimize, şükran borçluyuz. Halkımız, son dönemdeki olayları da tahlil ederek, hem 5 yıl boyunca bu şehre yaptıklarımızı gözönünde bulundurarak gerçekten güçlü bir destek verdi. Allah'a hamdolsun Sakarya'da tarih yazdık. Yüzde 58'e ulaşan bir oy oranıyla, 16 ilçe ve büyükşehir belediyesini kazanarak 17'de 17 yaptık. Bu şekilde çok büyük bir başarıya imza attık" dedi.

Toçoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında parti teşkilatı ve milletvekilleriyle gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Seçim sonucunda, 5 yıllık emeklerinin karşılığını aldıklarını vurgulayan Toçoğlu, "Ülkemizde son dönemde yaşatılmak istenen hadiselere, Sakaryalılar olarak ciddi bir cevap verdik. Sakarya olarak, aldığımız oy oranları kapsamında bir üst lige çıktık resmen. Sakaryalı vatandaşlarımıza, çok teşekkür ediyorum. Mazbatamızı da aldık, bu saatten sonra oy versin, vermesin canla başla tüm halkımız için hizmet edeceğiz. Halkımızın, bu desteğini boşa çıkarmayacağız ve onları mahçup etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

ERZİNCAN

AK Parti'den Erzincan Belediye Başkanı seçilen Cemalettin Başsoy mazbatasını aldı ve görevine başladı.

Başsoy, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, belediye ve il genel meclisi üyeleriyle Erzincan Adliyesi'ne geldi.

İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Arslan Kelam'dan mazbatasını alan Başsoy, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ardından Erzincan Belediyesi'ne geçen Başsoy görevi Yüksel Çakır'dan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Yüksel Çakır, "Meclis üyesi arkadaşlarımızla üstlendiğimiz ve bin 825 gündür şerefle, onurla, izzetle taşıdığımız görevimizi, her anını hizmete dönüştürmüş, aldığımız hizmet bayrağını daha da yükseklere çıkarmış bir vaziyette, yine 30 Mart 2014 seçimlerinde Erzincan halkının istikrarın sürmesi, hizmetin daha da ileri gitmesi için büyük bir teveccüh ve destekle göreve getirmiş olduğu sayın Cemalettin Başsoy'a devrediyoruz" diye konuştu.

Cemalettin Başsoy da devraldıkları nöbette 25 mahallenin 25'inin de kıymetli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hepsine eşit mesafede hizmet götürmenin heyecanını yaşayacağız. Alevisi ile Sunnisi ile, Kürtüyle, Lazıyla, her kesimiyle, hepsi bizim kardeşimizdir. Belediyemizin kapısı dün olduğu gibi bugün de toplumumuza, halkımıza açık olacaktır. Gelen hemşehrilerimiz buradan geri dönmeyecektir. Burada hizmet alma açısından hiç kimseye ayrım gözetmeksizin, belediye hizmetlerinden, bütün halkımızı en eşit şekilde yararlandırmanın gayreti içerisinde olacağız. Türkiye'de kazanan tekrar milli irade olmuştur. Dayatmalarla hükümetimizi yıkmak isteyen zihniyetlere Erzincan'da olduğu gibi Türkiye'de de güzel bir mesaj gönderilmiştir."

AFYONKARAHİSAR

AK Parti'den Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına seçilen Burhanettin Çoban, mazbatasını aldı.

Çoban, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Elvan Kaplan'dan mazbatasını teslim aldı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Çoban, alınan mazbatanın, demokrasinin bir gereği olarak vatandaşın milli iradesini, partinin ve şahsının üzerinde sandıkta belirli hale getirdiğini söyledi.

Bu milli iradeye herkesin saygı duymasını isteyen Çoban, şöyle konuştu:

"Biz de inşallah, halkımızın verdiği bu yetki ile geçen 5 yıllık dönemde yaptıklarımızın çok daha güzelini yaparak borcumuzu ödeyeceğiz. Geçmiş 5 yılımız nasıl şeffaf, açık ve hesap verilebilir ilkesiyle geçtiyse bu dönem yine aynı şekilde devam edecektir. Çalmayacağız çaldırmayacağız, yemeyeceğiz yedirmeyeceğiz. Devletin malını, yetim hakkı gibi görüp kılı kırk yarıp harcayacağız. Seçim sonuçları inşallah ülkemize ve ilimize hayırlı olsun."

Çoban'ın Afyonkarahisar tarihinde iki dönem üst üste seçilmesinin bir olduğu belirtildi.

DÜZCE

- AK Parti'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Mehmet Keleş ile ilçe ve belde belediye başkanları mazbatalarını aldı.

Keleş, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları ile adliyeye gelerek, mazbatasını Merkez Seçim Kurulu Başkanı Faruk Şener'den aldı.

Seçilen arkadaşlarına başarılar dileyen Keleş, yeni dönemde çok başarılı işlerin altına hep birlikte imza atacaklarını belirtti. "Seçim bitti şimdi hizmet zamanı" diyen Keleş, şunları kaydetti:

"Görev esnasında bizi seçenlerin değil tüm şehrin belediye başkanı olmamız gerektiğini, bu düşünceden yola çıkarak hareket etmemiz gerektiğini, şehrin hizmetlerinin karşılanması noktasında gayretli bir çalışma ortamı oluşturarak birlik ve beraberlik göstererek hiçbir ayrım gözetmeksizin bu şehre hizmet etmeyi herkese diliyorum."

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Ercan da mazbatalarını aldı.

Belediye başkanları, Adliye çıkışında belediye meclis üyeleri ve partililerle fotoğraf çektirdi.

BAYBURT

Bayburt Belediye Başkanı seçilen Mete Memiş, mazbatasını alarak göreve başladı.

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen törende mazbatasını alan Memiş, ardından Belediye Başkanlığı makamına giderek eski Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'tan görevi teslim aldı.

Belediyenin tamamlanan ve devam eden çalışmaları hakkında bilgi veren Polat, Memiş'e şehrin anahtarı, belediyenin mührü ile Kuran-ı Kerim takdim etti.

Memiş, törende yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin hem Bayburt hem de Türkiye için bir milat olduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'den yana olanlar kazandı. Bayburt kazandı, Türkiye kazandı, Suriye kazandı, Mısır kazandı, Arakan kazandı, Myanmar kazandı. Yani dünyadaki bütün Müslümanlar kazandı. Bu anlamda seçim süresi boyunca kıymetli Bayburt halkının gösterdiği davranışlar oldukça hoşumuza gitmiştir. Bayburt halkına yakışır biR tutum içerisinde sevgi ve saygıyla birbirimizle selamlaştık" dedi.

Eski belediye başkanı Hacı Ali Polat ise vicdanen çok rahat olduğunu kaydederek, "AK bir belediyeden aldığım belediyeyi, AK bir belediyeye teslim etmenin huzurunu yaşıyorum. Mete hocamı tebrik ediyorum. Daha önce dediğim gibi bu görev bir bayrak yarışı. Önemli olan da geride eserler bırakmaktır. Sonucun Bayburt'a ve ülkemize hayırlı olmasını canI gönülden temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından personelle vedalaşarak belediyeden ayrılan Polat'ı, Belediye Başkanı Memiş uğurladı.

Tören sonrası Memiş ve belediye meclis üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

KARS

- MHP'den Kars Belediye Başkanlığı'na seçilen Murtaza Karaçanta, mazbatasını aldı.

Karaçanta, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, MHP İl Başkanı Yaver Özcan ve beraberindeki partililerle İl Seçim Kurulu'na geldi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Mehmet Necati Orat'tan mazbatasını alan Karaçanta, seçim sonuçlarının vatana, millete hayırlı olmasını diledi.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Karaçanta, "Bu yerel seçimlerin sonucu Kars'a ve Karslılara hayırlara vesile olsun diliyorum. Sizlere de candan teşekkür ediyorum. Bugün geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağız" dedi.

Karaçanta ile beraberindekiler mazbatayı aldıktan sonra yürüyerek MHP İl Başkanlığı'na kadar gitti.

Burada yapılan duanın ardından kurban kesildi.

UŞAK

- AK Parti'den Uşak Belediye Başkanlığına seçilen Nurullah Cahan, mazbatasını aldı.

Partisinin Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay ile adliyeye giderek İl Seçim Kurulundan mazbatasını alan Cahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın öğle namazının ardından belediyede devir teslim yapıldıktan sonra çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Uşak'ın kaybedecek vakti olmadığını, kendilerine oy veren ya da vermeyen tüm Uşaklılara hizmet edeceğini belirten Cahan, "Şehrimizi yaşanabilir, sosyal, ulaşılabilir, her şeyiyle mükemmel yapmak için çalışacağız. Güzel projelerimiz var. Bunları Başbakanımız ve bakanlarımızın desteğiyle hayata geçireceğiz. Ankara boyutunda hemen çalışmalarımıza başlayacağız. Kentimizi marka şehir yapacağız" dedi.

Cahan, asla kör düğüm siyaset yapmadıklarını ve yapmayacaklarını dile getirdi.

Güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini anlatan Cahan, birbirlerini kırmadan seçim çalışması yürütülmesinden dolayı diğer adaylara, siyasi partilere ve üyelerine teşekkür etti.

BİTLİS

- 30 Mart yerel seçimlerinde BDP'den Bitlis Belediye Başkanlığına seçilen Hüseyin Olan ve Eşbakan Nevin Daşdemir Dağkıran, mazbatalarını aldı.

Beraberindekilerle Bitlis Adliyesine gelen Olan ve Dağkıran, İl Seçim Kurulundan mazbatalarını aldı.

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Olan, şunları söyledi:

"30 Mart'ta yerel seçimlerinde halkımız belediyeyi yönetme yetkisini bize verdi. Halkımız üzerine düşen görevi yaptı. Biz de halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için, 5 yıl boyunca çalışacağız. Her zaman söylediğimiz gibi halkı da bu sürece katarak kenti yöneteceğiz. 30 Mart'ta seçimi kazandığımız kesinleşti. Bugün de mazbatalarımızı aldık. Şimdi belediyeye görevimizin başına gideceğiz."

Son 2 gündür belediyenin bazı birimlerindeki dosyaların, evrakların ve malzemelerin götürüldüğü yönünde iddiaların bulunduğunu belirten Olan, dün eski tekel binasındaki toplum merkezinde kameraların bağlı olduğu ana makinenin kablolarının kesilmiş olduğunu ve buradaki kameraların yukarıya doğru çevrildiğini gördüklerini belirtti.

Polis ekiplerince toplum merkezinde gerekli incelemelerin yapıldığını ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını vurgulayan Olan, "Açıkçası bugün görevi devralmayacağız. Çağıracağımız müfettişler gerekli inceleme ve tahkikatları yaptıktan sonra, belediyeyi teslim alacağız. Belediyeyi aldığımız yerden devam edeceğiz. Ancak bizden öncekiler için inceleme isteyeceğiz. Bize gelen bilgilere göre, belediyenin hizmet binasından da bazı malzemelerin götürüldüğü iddiaları var. Toplum merkezi ve hizmet binasından götürülen malzemeler, evraklar ve dosyalar için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Gök'ün odasındaki evrakların tamamının götürüldüğünü ve bomboş bir oda bırakıldığını gördüklerini bildiren Olan, bununla ilgili başvuruları da yaparak, gerekli incelemeleri başlatacaklarını ifade etti.

Dağkıran ise halk iradesinin ortaya çıktığı bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek "Bitlis halkına hayırlı olmasını diliyorum. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir belediyecilik anlayışıyla, Bitlis'i yeniden inşa edeceğiz. Herkesin kendini bulabileceği bir belediyecilik anlayışını oturtacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından parti binasına giden Olan ve Dağkıran, çok sayıda partili ile Bitlis Belediye Başkanlığına geçerek, kendilerini karşılayan çalışanlarla tokalaştı.

BİNGÖL

Bingöl Belediye Başkanlığına AK Parti'den seçilen Yücel Barakazi, mazbatasını alarak görevine başladı.

Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hasan Güner'den mazbatasını aldıktan sonra belediye hizmet binasına giden Barakazi, görevini eski Belediye Başkan Vekili Şehmus Becerikli'den devraldı.

Barakazi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kesimin değil, herkesin belediye başkanı olacağını söyledi.

Seçim öncesi verdiği vaatlerinin arkasında olduğunu ve Bingöl'e güzel hizmetler yapacağını belirten Barakazi, "Zorlu bir seçim maratonunun ardından hamdolsun ki seçimden birinci parti olarak çıktık. Bingöl için bu bir zaferdir. Bugün itibarıyla mazbatamızı aldıktan sonra görev sürecimiz başladı" dedi.

Barakazi, görev ve sorumluluklarının çok ağır olduğunu vurguladı.

Kentte yapılacak hizmetlerin neler olduğunu bildiklerini dile getiren Barakazi, şöyle konuştu:

"Herkes seçim maratonunu yorucu bulur ancak asıl yorgunluk şimdi başlıyor. İnşallah ekibimizle Bingöl'e güzel hizmetler yapacağız. Seçim öncesinde ne söylediysek arkasındayız. İnşallah Bingöl'e AK Parti belediyeciliğini bu dönemde getirerek, güzel ve yaşanılabilir bir şehir oluşturma boyutunda çok ciddi katkılar sunacağız. Bize sadece belirli kesimler ve bölgeler oy vermedi. Bingöl'de her kesimden oy aldık. Böyle olduğuna göre biz de 'Bingöl'de tüm kesimlere ve her insanımıza hizmette varız' diyoruz. Herkese eşit mesafede olacak, kimseyi kayırmayacağız. Hiç kimsenin boyunduruğuna girmeyeceğiz."

Barakazi daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

YOZGAT

Yozgat Belediye Başkanlığına seçilen Kazım Arslan, mazbatasını alarak göreve başladı.

Arslan, partililerle adliye binasına giderek İlçe Seçim Kurulu Başkanı Galip Akpınar'dan mazbatasını aldı.

Arslan, kendisine oy veren vermeyen tüm Yozgatlılara teşekkür ederek, tüm vatandaşların oylarının kıymetli olduğunu söyledi.

Kendilerine verilen oyun da verilmeyen oyun da bir anlamı olduğunu dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"İnşallah biz bunun farkındayız ve işimiz bundan sonra başlıyor. Bugüne kadar olan kısmı başka bir fasıldı bundan sonrası için beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu biliyorum. Bizimle ilgili ümit edilen şeylerin ne kadar yüksek olduğunu biliyorum. Yozgat'ın ihtiyaçlarının ne denli yüksek olduğunu yerel hizmetler manasında biliyorum. İnşallah bundan sonra gayretimiz bütün beklentilere cevap verecek şekilde olacaktır."

Aldığı oyun hakkını verecek çalışmalara imza atmanın gayretiyle çalışacağını kaydeden Arslan, "Benimle birlikte belediye meclisine seçilen bütün arkadaşlarımızla, onun dışında AK Parti'nin bütün teşkilatları bunun şuurundayız. Allah utandırmasın, Allah yardımcımız olsun. Bugünden itibaren AK Parti'nin değil Yozgat'ın belediye başkanıyız. İnşallah bütün Yozgat'ın beklentilerine uygun icraat yapmayı ve hoş seda bırakmayı Cenab-ı Hak bize nasip etsin" dedi.

TOKAT

AK Parti'den Tokat Belediye Başkanlığına seçilen Eyüp Eroğlu, mazbatasını aldı.

Tokat Adliyesinde Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Erhan Özkan'dan mazbatasını alan Eroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 30 Mart'ın kendisi için geride kaldığını söyledi.

Bugünden itibaren herkesin başkanı olduğunu belirten Eroğlu, kendisine ve partisine destek veren herkese teşekkür ederek, "Güzel hizmetler yapacağız. Tokat'ta neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden herkesin başkanı olarak 5 yıl hizmet yapacağız. İnşallah Tokat'ı iyi noktalara getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Eroğlu ve beraberindekiler, adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

KARABÜK

MHP'den yeniden Karabük Belediye Başkanı seçilen Rafet Vergili, mazbatasını aldı.

Mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu ve Ağır Ceza Başkanı Hüseyin Gülmez'den alan Vergili, daha sonra belediye önünde vatandaşlara hitap etti.

Kendisini destekleyenlere teşekkür eden Vergili, şöyle konuştu:

"Seçim dönemindeki mücadelemiz öyle ufak bir mücadele değildi. Yapmış olduğum işler, yapmış olduğumuz eserler ortadaydı. Bunları gören Karabük halkı bizleri tekrar bu göreve layık gördü. Seçim döneminde birçok konuyla bizi itham ettiler. Bu ithamları arkadaşlar oy kaygısı nedeniyle yaptı ama yine de Karabük'te çok seviyeli seçim oldu. Bize Karabüklüler güvendi. Söylemiş olduğumuz tüm sözlerin arkasında duracağız.

Açıklamış olduğumuz projeleri 5 yıl içinde Karabük'e kazandıracağız. Bir daha Milliyetçi Hareket Partisi'nin izini Karabük'ten hiçbir güç silemeyecek."

ORDU

- AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Enver Yılmaz, mazbatasını aldı.

Yılmaz, beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye meclis üyeleri ve partililerle adliyeye gelerek mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Cengiz Sert'ten aldı.

Enver Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, kendi adına 122 günlük bir mücadelenin ardından seçimlerin resmi belgesi mazbatayı aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Seçim sürecini en iyi şekilde yöneten kamu görevlilerine teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hakikaten Ordu, tarihinde belki de bir faninin ender rastlayabileceği bir seçim sonucuyla karşı karşıya. Tabi kurucu büyükşehir belediye başkanlığının farklı bir algısı var. Seçim kazanan belediye başkanlarımızın çoğu bir makama geçecekler ama kurucu büyükşehir belediye başkanının fiziki anlamda devralacağı bir birim yok. Bu anlamda inşallah bu belgeyle Ordu'da büyükşehri yeniden inşa edeceğiz. Ben burada bu belgenin gerçek sahibi vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zira biz burada sadece milletimiz adına iş yapan siyasetçileriz. İnşallah hemşehrilerimize mahcup olmayacak, Ordumuzun yeni büyükşehir planıyla kalkınmasına vesile olacak bir yönetim anlayışı oluşturacağız."

- "Sayın Başbakan ile 3 kez görüştük"

Yılmaz, seçim gecesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla üç kez görüşme yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"O akşam sayın Başbakanımız ile üç defa telefon görüşmesi yaptım. İlkinde o aradı, ikincisinde ben aradım. Üçüncüsünde tekrar sayın Başbakanımız aradı. İlk aradığımda kar dolayısıyla henüz bazı sonuçlar resmi olarak elimize gelememişti. Partimizin oluşturduğu sistemde biz sonucu çok kısa bir sürede öğrendik. Sandıklar açıldıktan iki saat sonra büyükşehir dahil olmak üzere 19 ilçeyi kazandığımızı öğrenmiştik. Sayın Başbakanımız ile bu süreci paylaştık. En son gece bir görüşmemiz daha oldu ama o bana kalsın."

ELAZIĞ

AK Parti'den Elazığ Belediye Başkanlığına seçilen Mücahit Yanılmaz, mazbatasını aldı.

Elazığ Adliyesi Konferans Salonu'nda Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Yıldırım Bayrak'tan mazbatasını alan Yanılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentin yerel seçimlere çok büyük bir olgunluk içerisinde girdiğini söyledi.

AK Parti'nin Elazığ merkezde tarihi bir sonuçla seçimi kazandığını belirten Yanılmaz, bu süreçte emeği geçen hemşehrilerine ve parti üyelerine teşekkür ederek, "Bu, bir bayrak yarışı. Yeni bir dönem, yeni bir süreç başlıyor. Bu yeni dönemde, yeni süreçte Elazığ'da tamamen hizmet belediyeciliği ve şantiye belediyeciliği yapılacak" diye konuştu.

Daha önce paylaştığı projelere ilişkin çalışmalara yarından itibaren fiili olarak başlayacaklarını anlatan Yanılmaz, 5 yıllık süreçte bütün çalışmalarına basından ve vatandaşlardan destek vermelerini istedi.

Yanılmaz'ın yarın saat 11.00'de belediyede yapılacak devir-teslim töreni sonrası göreve başlayacağı belirtildi.

HAKKARİ

Hakkari'nin ilk kadın Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, İl Seçim Kurulundan mazbatasını alarak görevine başladı.

30 Mart Yerel Seçimlerine BDP adına katılan ve 17 bin 861 oyla belediye başkanı seçilen Hatipoğlu, İl Seçim Kuruluna giderek mazbatasını aldı.

Daha sonra belediye binasına geçen Hatipoğlu, eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, belediye çalışanları ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Eski başkan Bedirhanoğlu, kendisine verilen emaneti zedelemeden emin ellere teslim ettiğini belirterek, desteklerinden dolayı Hakkarililere teşekkür etti.

Hakkari'de ilk kez bir kadının belediye başkanı olduğunu anlatan Hatipoğlu ise ''Hakkari'de ilk defa bir kadın belediye başkanı bulunuyor. Bizler de kadın olarak ilkleri başaracağız. Hakkari'de gerçekten 'değişik projelerle varız' diyoruz. Hizmet anlamında da kadın gücüyle yüzde 100 başarı elde edeceğimizden eminim. Halkımıza tercihlerinden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Başkanlık koltuğuna oturarak görevine başlayan Hatipoğlu'nu, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve vatandaşlar tebrik etti.

MERSİN

MHP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, mazbatasını aldı.

Beraberindeki MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve İl Başkanı Sebahattin Kılıç ile Mersin Adliyesi'ne gelen Kocamaz, İl Seçim Kurulu Başkanı Hasan Aydın ile bir süre görüştü.

Daha sonra mahkeme salonuna geçildi. Aydın, "Eğrisiyle doğrusuyla seçimimizi yaptık. Seçimde ipi göğüsleyen Burhanettin Kocamaz'a mazbatasını vermek için burada toplandık. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" diyerek Kocamaz'a mazbatasını verdi.

Kocamaz da seçim yarışında vatandaşların sırtına yüklediği görevi en iyi şekilde yapmanın gayretini göstereceğini belirterek, şöyle konuştu:

"İşimiz zor. Belki vatandaşlarımızın söylediği gibi 'ateşten bir gömleğe' talip olduk ama bunu mutlaka birisi yapacaktı. İnşallah bu yükün altında kalmayacağız. Vatandaşlarımızın güvenini boşa çıkarmayacağız. Onların güvenine layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız. İnşallah Mersin'i Mersin'de yaşayan bütün insanlarla yöneteceğiz ve birlikte büyüteceğiz. Alan çok geniş ama biz de zor günlerin adamıyız."

BARTIN

- MHP'den Belediye Başkanı seçilen Cemal Akın, mazbatasını aldı.

Belediye meclis üyeleri ve MHP İl Başkanı Sezai Bilgin ile Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına giden Akın, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakime Gülcan Açıkgöz ile görüştü.

Mazbatasını, Açıkgöz'den alan Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın halkının teveccühüyle yeniden göreve geldiklerini ve halkın hizmetkarlığına talip olduklarını söyledi.

Önceki dönemde birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Akın, "Daha yapacak birçok güzel işlerimiz olacak. Hayırlısıyla bunları da bir bir hayata geçireceğiz. Bartın'da şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da herkesin belediye başkanı olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Bizi yeniden göreve getiren halkımıza teşekkür ediyorum. Bu memleket hepimizin. Belediye meclisi üyesi, belediye çalışanlarımızla kol kola çalışmaya devam edeceğiz. Allah hayırlı, uğurlu etsin" diye konuştu.

Akın, mazbatasını almasının ardından belediye meclis üyelerinin tebriklerini kabul etti ve seçim kurulu çalışanlarına seçimlerde gösterdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

MUŞ

30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkanlı seçilen Feyat Asya, mazbatasını aldı.

AK Parti Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık ve AK Parti İl Başkanı Halis Saltık ile Vali Vedat Büyükersoy'u ziyaret eden Asya, İl Seçim Kurulu Başkanlığına gitti.

İl Seçim Kurulu Başkanı Gökhan Boyraz'la bir süre görüşen Asya, Boyraz'dan mazbatasını aldı.

Asya'yı tebrik ederek görevinde başarı dileyen Boyraz, seçimlerde sandık başlarında görev alan personele teşekkür ederek, önemli bir süreci kazasız atlattıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Asya da Muş halkının hizmetkarlığına talip olduklarını ve vatandaşların teveccühüyle görevi devraldıklarını bildirerek, "Seçim boyunca sabahın ilk ışıklarıyla görev alan tüm sandık görevlilerine ve olumsuz hava şartlarına rağmen sandık başına giden seçmenlere teşekkür ediyorum. Bir demokrasi şöleni içerisinde seçimi atlatmış olduk. Bu büyük bir sorumluluktur ve bu sorumluluğu alırken oy vermiş vermemiş diye ayrım yapmadan çalışacağız" dedi.

Daha sonra görevi devralmak üzere belediye hizmet binasına geçen Asya, eski Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından kurban kesilerek karşılandı.

Kendisine çiçek veren Dede'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Asya, 10 yıl boyunca halka hizmet eden Dede'yi kendilerine rehber alacaklarını ifade etti.

Asya, Muş'taki kimseyi ötekileştirmeden ve ayrım yapmadan hizmet edeceklerine değinerek, "Bunu yaparken de Allah'ın rızasını ve vatandaşlarımızın hayırlı duasını almak için çalışacağız. Başka hesaplar içinde olmayacağız. Bu seçim günü sandığa giderek demokrasiye, barışa, huzura oy veren vatandaşlarımızın üzerimizdeki hakkını ancak layık olduğu hizmetleri anlara vererek ödeyebileceğime inanıyorum" diye konuştu.

Eski Belediye Başkanı Dede ise görevi süresince desteğini esirgemeyen Muşlu hemşehrilerine layık olmaya çalıştığını bildirerek, şöyle konuştu:

"İmkanların el verdiği nispette görevimizi ifa etmeye gayret ettik. Elbette ki kadı kızında da kusur olur. Onun için bizim de bazı kusurlarımız olabilir. Hiçbir zaman haktan, hukuktan, şeriattan ayrılmadık. Hiçbir zaman zulümden taraf olmadık ve hiçbir zaman pişmanlık da beslemedik. Partimize ve parti büyüklerimize layık olmaya çalıştık ve görevimizi tamamladık."

Yapılan konuşmaların ardından Dede görevini Asya'ya devretti.

SİNOP

- CHP'den yeniden Sinop Belediye Başkanı seçilen Baki Ergül, mazbatasını aldı.

CHP İl Başkanı Mustafa Acun, CHP ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partiliyle İlçe Seçim Kuruluna gelen Ergül, burada mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Selin Kan'dan aldı.

Ergül, yaptığı açıklamada, Sinop'a 5 yıl daha güzel hizmetler yapacaklarını ifade ederek, "Katkılarınızdan dolayı kazasız belasız çok güzel bir seçim olgusu yaşadık Sinop'ta. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mazbata töreni sonrasında belediye binasına geçen Ergül'ü belediye çalışanları ve vatandaşlar konfetilerle karşıladı.

Çalışanlarına teşekkür eden Ergül, şunları kaydetti:

"Beş yıl iyisiyle kötüsüyle, sıkıntısıyla derdiyle çok çabuk geldi geçti. Bu bizim için biraz da çıraklık dönemiydi. Muhatabımız artık Sinop'tur, Sinoplulardır ve sizlersiniz. Artık hedefimizi hep ileride tutacağız, hep ileriye koşacağız. Sinop geriye dönüp daha bakmayacak. Hep beraber, Allah'ın verdiği ömürde bunu göreceğiz. Gelecek yıllarda Sinop, Türkiye'nin en modern yerlerinden biri olacak."

Daha sonra makamına geçen Ergül, 4 aylık torunu Irmak Mert'i kucağına alarak sevdi.

GÜMÜŞHANE

AK Parti'den Gümüşhane Belediye Başkanı seçilen Ercan Çimen, mazbatasını alarak göreve başladı.

Çimen, beraberindeki eşi Gülten Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, belediye meclis üyeleri ve partililerle Gümüşhane Adliyesi'ne geldi. Çimen, burada İlçe Seçim Kurulu Müdürü Şengül Levent'ten mazbatasını aldı.

Gümüşhane Belediyesi personeli tarafından belediye binası önünde karşılanan Çimen için kurban kesildi.

Eski Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşın tercihini Çimen'den yana kullandığını belirterek, Çimen'e yeni görevinde başarı diledi.

Canlı, Çimen'in vadettiği projeleri gerçekleştirmesi temennisinde bulunarak, "Şehrimiz bundan kazanç duyacaktır. Keyif alır, memnuniyet duyarız ve her türlü katkıyı da yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Üç dönem Gümüşhane Belediye Başkanı olarak görev yaptım. 1999'da almış olduğumuz görevi noktalıyoruz. Bu dönem içinde yapmış olduğumuz hizmetler halkımızın gözü önündedir. Yeni belediye binası da bunlardan biridir" dedi.

Canlı, yapılan hizmetleri zaman içinde toplum ve tarihin değerlendireceğini vurgulayarak, "Görev sürem içinde emeği geçen, katkı koyan herkese müteşekkirim. Gümüşhane halkına şükranlarımı sunuyorum. Seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Çimen, Canlı'nın kente güzel hizmetler yaptığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Her zaman başkanımızın yanında ve destekçisi olduk. Bu süreçten sonra da başkanımızın başlattığı bütün projelere devam edecek ve onları bitireceğiz. Kendi projelerimizi de en kısa sürede hayata geçirip bitireceğiz. Bu süreçte başkanımızdan ve ekibinden de destek bekliyoruz. Bu şehrin şehremini, herkesin belediye başkanı olmak istiyoruz. Şehrimizi güzel ve yaşanabilir kent haline getirmeye çalışacağız."

Çimen, Canlı'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

BURDUR

- Burdur Belediye Başkanlığına seçilen Ali Orkun Ercengiz, mazbatasını aldı.

Yerel seçimde 20 bin 63 oyla CHP'den Burdur Belediye Başkanlığını kazanan Ercengiz, partililer ile İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını teslim aldı.

Ercengiz, daha sonra partililerle yürüyerek, Burdur Belediye Başkanlığına gitti. Burada görevi eski Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'dan teslim alan Ercengiz, Akkaya'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Ercengiz, bundan sonra Burdur'u sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışıyla hep birlikte yöneteceklerini söyledi.

Akkaya'nın tecrübelerinden her zaman faydalanmak istediğini ifade eden Ercengiz, "Başlatılan projeler yarım kalmayacak. Devlette devamlılık esastır. Sevdamız olan Burdur için ne gerekiyorsa yapacağız. Hiçbir zaman komplekse girmeden başkanımızın tecrübelerinden faydalanacağız" dedi.

- "Kimse tarafından yönetilmem, idare edilmem"

Ercengiz, makama oturmak için değil, çalışmak ve koşmak için geldiklerini ifade etti. Burdurlulara çalışmak için söz verdiğini ifade eden Ercengiz, şöyle konuştu:

"Burdur'un tarihini, öğrencisini, pazarını, camisini ne varsa açığa çıkarmak için geldik. Burdur'a umudu geri getirmek zorundayız. Burdur'u ileri bir noktaya getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca şimdiden çıkabilecek spekülasyonlara cevap vermek istiyorum; Kimse tarafından yönetilmem, idare edilmem. İyi bir ekip çalışmasıyla ortak akılla Burdur'u yöneteceğiz. İnşallah Burdur'a, vatanımıza milletimize hayırlı olur. Allah utandırmasın."

- Sebahattin Akkaya

Akkaya ise bir nöbet değişimi yaşandığını, Burdur'u daha yaşanabilir bir hale getirmenin önemli olduğunu kaydetti. Burdurluların her şeyin en iyisine layık olduğunu dile getiren Akkaya, şöyle devam etti:

"Yeni başkan bunu başaracaktır. Bizler en güzelini yapmak için 10 sene çalıştık. Şimdi belirli bir noktaya geldik. İnşallah bu hizmetler, projeler devam eder ve kazanan Burdurlu olur. Yeni başkanı tebrik ediyoruz. Tecrübemizden, bilgimizden istifade etmek isterse her zaman her türlü yardıma hazır olduğumu belirtmek istiyorum."

Ercengiz, daha sonra Akkaya'ya çiçek vererek, aracına kadar eşlik etti. Akkaya, makam aracıyla evine bırakıldı.

Daha sonra Belediye Başkanlığı makamına geçen Ercengiz, tebrikleri kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber