Bakan Koç: Müzelerin dış korumasından önce iç koruması önemlidir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Uşak Müzesindeki Karun Hazinesinin en değerli parçası kanatlı denizatının çalınmasına ilişkin, ?Müzelerin dış korumasından önce iç koruması önemlidir? dedi.

Koç, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ile Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin Sait Halim Paşa Yalısında düzenlediği ?KKTC'ye Yönelik Turizm-Ekonomi Yatırımları? toplantısına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, ?Karun Hazinesinin değerli bir parçası çalındı. Bu konuda bir gelişme var mı? sorusu üzerine, ?Bunu dün de söyledim. Bu hadise maalesef doğrudur. Ama biz bütün dış koruma tedbirlerini almış bulunmaktayız? diye konuştu.

Koç, konunun Cumhuriyet Savcılığına, dolayısıyla hukuka intikal ettiğini vurgulayarak, bundan sonra konuşmanın hukuk açısından yanlış olacağını söyledi.

?Topkapı Sarayı da içinde olmak üzere bazı müzelerde güvenlik zafiyeti gündeme geldi. Bu olay sonucunda güvenlik konusu yeniden gözden geçirilecek mi? sorusu üzerine de Koç, şunları kaydetti:

?Ben geldiğimden beri bunlarla uğraşıyorum. Geldiğimde 35 tane müze kapalıydı. Şimdi kapalı müze sayısı 4'e indi. 3'ünü bu sene sonuna kadar açacağım. Emniyet önlemlerinin birçoğunu almaya çalışıyoruz. Ama bir şeyi unutmayın. Herhangi bir atıfta bulunmadan söylüyorum. Müzelerin dış korumasından önce iç koruması önemlidir.?

?HIRSIZ EVİN İÇİNDE Mİ??

Atilla Koç, ?Buna imkanlar yetiyor mu? sorusunu yönelten gazeteciye, ?Bunu sorduğun zaman ben de sana kızma hakkımı kullanacağım, bir ağabeyin olarak... Ben başka bir şey söylüyorum. Öbürlerine imkanım yetmiyor. Çünkü yeniden adam yetiştirmek için her halde 20 seneye daha ihtiyacımız var? dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, ?Hırsız evin içinde mi? sorusuna da ?Ben bir şey demedim, sen dedin, evet? yanıtını verdi. Bu sırada verdiği yanıtı çekemeyen kameramanların, aynı yanıtı tekrarlamasını istemeleri üzerine Bakan Koç, ?Beni hukuksuzluğa itmeyin. Öfkelenince, 'öfkelendi' diyorsunuz. Siz benim kapalı gözlerimi çekmeye devam edin. Ama hukuksuzluk yaptırmayın? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber