Meclis'te şifreli ziyaret dönemi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında yapılan güvenlik toplantısındaki öneriler doğrultusunda Meclis güvenliğinin sağlanması için çalışma yürüten TBMM Başkanlığı, 10 maddelik güvenlik önlem paketi hazırladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Nisan 2014 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te şifreli ziyaret dönemi

ÖNDER YILMAZ

TBMM Genel Sekreterliği, güvenlik paketini iktidar ve muhalefet partileri grup yönetimlerine dün iletti. Parti grup yönetimleri pazartesi günü bir araya gelerek bu tedbirleri ele alacak.

Gruplara iki öneri getirildi

Üzerinde anlaşılan önlemler salı günü Meclis grup toplantılarında milletvekillerine yazılı olarak dağıtılacak.

TBMM Başkanlığı, grup toplantılarına girişler için iki alternatifli öneri hazırladı. İlk öneriye göre grup toplantılarına grup başkanvekillerinin imzasıyla gönderilecek listede adı olanlar ziyaretçiler alınacak. Milletvekilleri ziyaretçi isimlerini grup başkanına onaylatacak, liste bir gün önce Meclis Başkanlığı'na gönderilecek. Ziyaretçiler saat 10.00'dan önce ana binaya alınmayacak.

İkinci öneride başkanvekillerinin yanı sıra ziyaretçi listesi milletvekili imzasıyla da hazırlanabilecek. TBMM Başkanlığı'nın öneri paketindeki diğer 9 önlem ise şöyle sıralandı:

- Yerleşkede bulunan binalar için farklı renkte giriş kartları düzenlenecek ve giriş kartları o bina dışında kullanılamayacak. Ziyaretçiler, sadece kartın geçerli olduğu binaya alınacak.

- Ziyaretçiler, her gün randevu ile alınacak. Milletvekillerine ziyaretçi programı için şifre verilecek ve program üzerinden ziyaretçi kaydı yaptırılacak.

- Ana binaya sadece genel başkanlar, Başkanlık Divanı üyeleri ve grup başkanvekillerinin ziyaretçileri alınacak.

- Kulislere ve kulis bahçelerine ziyaretçi ve koruma alınmayacak. Milletvekili danışmanları ise sadece kısa süreli giriş yapabilecek.

- Güvenlik Yönetmeliği gereği Genel Kurul'un çalışmaya başlamasından bir saat önce, Genel Kurul'un çalışmadığı mesai günlerinde ise saat 17.00'de ziyaret sona erecek.

Kartsız girişlere izin yok

- Kapılarda kartsız, kontrolsüz girişlere izin verilmeyecek.

- Ziyaretçilerin özel araçları yerleşkeye alınmayacak. dikmen girişindeki otoparka park etmeleri istenecek.

- 7 bin 11 araç giriş kartı ile 9 bin 868 serbest giriş kartı gözden geçirilecek. Gereksiz görülen kartlar iptal edilerek azaltılacak.

- Basın toplantısı salonuna ziyaretçi alınmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber