Kurlar arttı, otomotive zam yağmuru başladı

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otomotiv sektöründe beklenen zamlar, dün itibariyle listelere yansıdı. İlk etapta Ford, Hyundai, Renault, Honda ve Toyota fiyatlarını artırdı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Yüksel Mermer, bazı firmaların piyasalardaki dalgalanmalarla birlikte fiyatlarına ortalama olarak yüzde 3 ile 5 zam yaptığını ifade etti. Mermer, "Çoğu firma, dövizin oturmasını bekliyor. Dövizin etkisini henüz tamamen yansıtmadı" dedi. Otomobil fiyatlarının bundan sonraki dönemlerde de artacağını dile getiren Mermer, "Dövizin bu kadar yükselmesini, yüzde 3'lük 5'lik zamlar karşılamaz" dedi.

Dövizin artışının yüzde 16-17 civarında olduğunu belirten Mermer, şunları söyledi: "Sektörümüzde döviz artışı ile iş bitmiyor. Gelen mallarda yüzde 62 vergi var. Döviz biraz rayına oturunca hakiki fiyatlar ortaya çıkacak. Şu andaki fiyatlar bayağı aşağılarda. Anormal rekabet var. Fiyatlar en alt seviyede. Bayiler distribütörler birşey kazanmıyordu. Bu olay da üzerine tuz biber oldu." Öte yandan Renault Mais, dün fiyatlarına yüzde 3 zam yaptığını açıkladı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber