Ankara'yı karıştıran banka faresi skandalı

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Emin Çölaşan, bir süredir hükümet görevlilerinin belli kişilerin banka hesaplarına girdiğini, şu ana kadar 14 siyasetçi ve 11 gazetecinin devlet güvencesinde olması gereken parasal bilgilerini servis ettiklerini yazdı. Çölaşan'ın dünkü köşe yazısındaki, muhalif siyasetçi ve gazetecilere ait hesapların abartılı rakamlarla ve 'aile' bilgileriyle birlikte yayınlanması amacıyla sızdırıldığı iddiası Ankara'yı karıştırdı.

Çölaşan yazısında, bir süre önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için söylediği belirtilen ve Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan 'Bankada çok parası var' sözlerinin boyutlarının genişlediğini belirtti.

TEZGAH KURULDU

Çölaşan, olayı köşesinde şöyle anlattı: 'Bugüne kadar 11 gazetecinin ve 14 siyasetçinin banka hesaplarına girildi. Bunlar benim bildiğim rakamlar. Banka fareleri tarafından dökümler çıkarıldı. Buna ilişkin veriler bir aydan beri elimde. Uçuk, abartılı, yanlış rakamlarla dolu banka dekontları, maaşlar, öteki gelirler. Çeşitli kişiler hakkında yasadışı yollarla elde ettikleri devlet güvencesi altındaki verileri birilerine -yazılması için- dağıttılar. Bunları açıklamak başta TCK olmak üzere bütün ilgili yasalar uyarınca ağır suç. Bunları yayımlaması beklenen, ancak korkan bazı kişilere büyük paralar verildi. 'Para cezanızı biz ödeyeceğiz' denildi. İşin içerisinde bir belediye başkanı, ona bağlı yayın bir TV kuruluşu ve bazı ismini cismini hiç duymadığımız yayın organları var. Tezgah kuruldu, şebeke çalıştı.'

KULİSLERDEKİ İSİMLER

Çölaşan yazısında hesabına girilen siyasetçi ve gazetecilerin isimlerini vermedi. Kulislerde, hesabına girilen isimler arasında Deniz Baykal, Mehmet Ağar, Erkan Mumcu, Haluk Koç, Emin Şirin; gazeteciler Emin Çölaşan, Melih Aşık, Uğur Dündar, Bilal Çetin, Fatih Çekirge'nin bulunduğu iddia ediliyor.

DYP ve ANAVATAN'dan da tepki geldi. DYP'li Ümmet Kandoğan, 'Gizli kapaklı araştırma yanlış' derken; ANAVATAN'lı Miraç Akdoğan da 'Başka bir amaca matuf bu yapılıyorsa ahlaki olmaz' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber