Atabeyler gerilla çetesi kapsamında, Başbakanlıktaki bir memur da göz altına alınmış

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suikast listesi kabarık

Suikast listesi kabarık Zanlıların evinde yapılan aramada üzerinde 16 Türk devletinin bayrağının yer aldığı çetenin flaması bulundu. Çete üyelerine ait ajanda sayfalarındaki krokilerde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki evine giden güzergâhlar var.

İçişleri Bakanı'nın oğlu Murat Aksu 'Kürt çeteleri kolladığı', şovmen Mehmet Ali Erbil ise 'toplumu dejenere ettiği' gerekçesiyle çetenin ölüm listesine alınmış

SONER ARIKANOĞLU/ Radikal Gazetesi

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan'la danışmanı Cüneyd Zapsu'nın evlerinin krokileriyle yakalanan 'Atabeyler' çetesinin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Murat Aksu ve şovmen Mehmet Ali Erbil'e suikast düzenlemeye hazırlandığı ileri sürüldü. Çetenin, Aksu'yu Kürt çeteleri kolladığı, Erbil'i ise toplum ahlakını dejenere ettiği gerekçesiyle hedef seçtiği belirtildi.

İki koldan soruştruma

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan e-posta ihbarının ardından önceki gün Eryaman'da düzenlenen operasyonla ortaya çıkarılan Atabeyler Gerilla Grubu'nun sorgusu iki ayrı koldan sürüyor. Pilot yüzbaşı Murat Eren, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda (ÖKK) görevli astsubay Erkut Taş ve emekli pilot binbaşı Fuat Ertürk Merkez Komutanlığı'nda, Yunus Akkaya, Yusuf Vehbi Eren, Mehmet Seyit Ertürk, Suat Kıy, İsmail Binici ve Mesut Terme ise Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanıyor. İkisi muvazzaf üç askerin gözaltına alınmasının ardından, iki üst rütbeli komutan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden zanlıları teslim aldı. Emniyet'te kaldıkları sürede askerler sorgulanmadı.

Merkez Komutanlığı'nda askeri savcı ve terör suçlarına bakan Ankara Cumhuriyet savcıları Dilaver Kahveci ve Salim Demirci tarafından sorgulanan askerlerin suçlamaları redederek, "Biz tatbikat, gayrinizami harp eğitimi yapıyorduk. Polis yanlış anladı" dediği öğrenildi.

Çetenin liderliğini, 1971 Konya Beyşehir doğumlu yüzbaşı Murat Eren'in yaptığı, bomba uzmanınınsa ÖKK'da görevli astsubay Erkut Taş olduğu ileri sürüldü. Taş'ın, uzaktan kumandalı ve dijital devreli bomba yapmada uzman olduğu belirtildi. Eryaman'da bulunan bomba ve mühimmatın bir kısmını Taş'ın Balıkesir'in Altınoluk ilçesinden, TNT kalıplarını ise yüzbaşı Eren'in Adıyaman'dan getirdiği öğrenildi. Akkaya'nın Sincan'da orman ürünleri sattığı ve oto alım-satımıyla ilgilendiği öğrenildi. Çeteyi finanse ettiği ileri sürülen Akkaya'nın, yakın bir tarihte 20 adet yakın mesafeli telsiz aldığı, bunlardan 10'unun ele geçirildiği belirtildi. İsmail Binici'ninse Başbakanlık Özürlüler İdaresi'nde şube müdürü olarak görev yaptığı iddia edildi.

İki asker daha gözaltında

Soruşturma kapsamında aranan yüzbaşı Ömer Faruk Çolakoğlu ile astsubay Yasin Yaman ise dün gözaltına alınarak, Merkez Komutanlığı'na götürüldü.

Çetenin, Murat Aksu ile Mehmet Ali Erbil'i de öldürmeyi planladığı öne sürüldü. Çetenin, Aksu'yu İstanbul'daki 'Kürt çeteleri' kolladığı, Erbil'i ise şovlarıyla toplumu dejenere ettiği gerekçesiyle hedef seçtiği belirtildi.

Öte yandan, Erdoğan ve Zapsu'yla ilgili krokiler bulunmadığı, krokilerin soruşturmayı maniple etmek isteyen kişilerce basına dağıtıldığı da öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber