Kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Sıcaklıklar İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2014 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların; Adana ve Osmaniye'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana ve Osmaniye'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber