Bakanların Pazar günü programları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2006 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partisinin Şırnak ve Mardin il kongrelerine katılacak, saat 17.00'de Mardin Merkez Devlet Hastanesi ve Lütfiye-Ahmet Çağlar Sağlık Ocağı'nın ortak açılış törenine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye gelecek. Düziçi İlçesi'nde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılacak olan Bakan Şahin, 500 kişilik spor salonunun temelini atacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti Çanakkale Kongresi'ne katılacak, ardından Çanakkale Valiliği'ni ziyaret edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu'da özel hastanenin temel atma törenine ve partisinin Danışma Kurulu toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Düzce'nin Gölyaka İlçesi'ne bağlı Çayköyü'nde Silahsızlanma Kampanyası'nı başlatacak.

- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Karadeniz Diyalog ve Ortaklık Formu Zirve Toplantısı'na katılmak üzere İstanbul'dan Romanya'ya gidecek.

- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Balıkesir İl Kongresi'ne katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çevre Sempozyumu'nun 2 oturumuna katılacak. Bakan Pepe, "Caretta Yolu Etkinlikler Zinciri" konulu bir basın açıklaması yapacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İsviçre'de katılacağı bir toplantı öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Eskişehir İl Kongresi'ne katılacak.

- İşçi Partisi 253 seçkin kişiyi saat 11.00'de gerçekleştirilecek bir törenle bünyesine katacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, kutlama

- Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, saat 15.00'te 2. Ulusal Görme Engelliler Satranç Turnuvası'nın ödül törenine katılacak.

- Alperen Ocakları, saat 09.00'da Birinci Birlik Pikniği'ni düzenleyecek.

- ANÇADER tarafından 2. Geleneksel Uçurtma Şenliği gerçekleştirilecek.

- Ankara Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 5. Bosna Usulü Pita Böreği Şenliği saat 11.00'de başlayacak.

- Arı Okulları tarafından Bal Günü Şenlikleri saat 16.00'da başlayacak.

- ÖNDER tarafından 2. İmam Hatipliler Kurultayı saat 10.00'da Ankara'da başlayacak.

- Kağıthane Belediyesi, Anadolu'nun geleneksel oyunlarından olan "Buzkaçi Oyunu"nu ilk kez İstanbulluların beğenisine sunacak.

- Şişli Belediyesi tarafından 5. Geleneksel Hayvan Sever Buluşması kapsamında Doğaya ve Doğadaki Canlılara Saygı yürüyüşü düzenlenecek.

- Turkuaz Hareket Lideri Ali Müfit Gürtüna Geleneksel Bozkırlılar Piknik ve Pilav Şölenine katılacak.

- Saadet Partisi Esenler Gençlik Kolları "Mahsun Olma Ayasofya Sahiplerin Yanında" konulu bir basın açıklaması yapacak. Açıklamada temsili olarak zincir kırma eylemi gerçekleştirilecek.

- İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odaları öldürülen taksi şoförlerinin anısına bir futbol maçı düzenleyecek. Futbol turnuvasının final maçına İstanbul Valisi Muammer Güler de katılacak.

- Mimar ve Mühendisler Grubu Nükleer Enerji Paneli düzenliyor.

- Kendilerine "Özgür Lise" adını veren bir grup öğrenci Kadıköy Merkez Pastanesi önünde ÖSS ve Eğitim Sistemine yönelik eylem yapacak.

- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Nejat Birinci ve Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ın da katılacağı, Van'da görev yapan bütün Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri seminer çalışması, Özel Serhat Lisesi konferans salonunda yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

------------------------

Irak'ta kan durmuyor

- Irak'ta yeni hükümet kurulmasına rağmen masum sivilleri hedef alan terör saldırıları devam ediyor. Irak'taki saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yüzde 90'ından fazlasını siviller oluşturuyor.

Endonezya'daki şiddetli deprem

- Binlerce kişinin ölümüne on binlerce kişinin de yaralanmasına neden olan 27 Mayıs'taki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Villepin, Finlandiya'yı ziyaret ediyor

- Fransa Başbakanı Dominique de Villepin Helsinki'de çeşitli temaslarda bulunacak.

İran'ın nükleer programı

- BM Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ve Almanya'nın İran'a sunacakları teklif paketi ile ilgili karşılıklı açıklamalar devam ediyor.

Çek Cumhuriyeti seçimleri

- Çek Cumhuriyeti'ndeki genel seçimleri merkez sağ partisi Yurttaş Demokratlar kazandı.

Karadağ resmen bağımsızlığını ilan etti.

- Karadağ Parlamentosu, 2 hafta önceki referandum kararını onaylayarak bağımsızlık ilan etti.

Dünya Kupası hazırlıkları devam ediyor

- 9 Haziran'da başlayacak olan Dünya Kupası hazırlıkları devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------

- 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, yurt dışındaki son hazırlık maçında Makedonya ile Almanya'nın Krefeld kentinde saat 21.00'de karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Efes Pilsen ile Ülkerspor, saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

- İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen Petrol Ofisi Uluslararası Offshore Türkiye Şampiyonası'nın 2. Ayağı Adana Seyhan Baraj Gölü'nde saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber