İstanbul'da AVM yangını/ Video

İstanbul Anadolu yakasının büyük alışveriş merkezlerinden Akasya AVM'de yangın çıktı.

Haber Giriş : 04 Mayıs 2014 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İHA, DHA

Kadıköy Acıbadem'de yeni yapılan AVM'nin çatısında izolasyon çalışması sırasında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. İtfaiye AVM'nin rezidans kısmında çıkan yangında binanın yüksekliği nedeniyle güçlükle müdahale etti. Dumanlar nedeniyle AVM'de bulunan vatandaşlar da tahliye edildi. Yoğun duman oluşması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Panik sırasında bazı AVM çalışanlarıyla vatandaşların fenalık geçirdiği görüldü. Kaçarken düşüp yaralanan bir kişi de olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırıldı. Panikle dışarı çıkan insanlar adeta birbirlerini ezdi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın 1 saatte kontrol altına alındı. Olay anında rezidansların boş olduğu öğrenildi.

BU BİR YANGIN TATBİKATI DEĞİLDİR

Bu arada, yangının çıkmasının ardından yetkililerce, "Bu bir tatbikat değildir, gerçek yangındır" anonsu yapıldığı öğrenildi. Bazı vatandaşlar da "binanın yangın nedeniyle yıkılacağı" söylentisi üzerine dışarı kaçtıklarını belirtti.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği binanın önünde tedbir amaçlı ambulans bekletiliyor.

ÜSKÜDAR Acıbadem'de bulunan içinde AVM'nin de yeraldığı kompleksin üst katlarındaki rezidans bölümünde yangın çıktı. Saat 14.50 sıralarında çıkan yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Yanan bölümden yükselen dumanlar cep telefonu ile görüntülendi. Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Rezidansların boş olduğu belirtilirken yangın sırasında alt kattaki AVM'de bulunanlar tahliye edildi.

Yoğun duman oluşması nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Kaçarken düşüp yaralanan bir kişinin olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber